lunes, 24 de febrero de 2020

Passat, present i futur de la vinya i el vi a Mallorca: Pilar Oliver


El cicle de col·loquis "Passat, present i futur de la vinya i el vi a Mallorca" continua a l'IES Felanitx. El passat 18 de febrer es va comptar amb na Pilar Oliver de Vinyes i Bodegues Miquel Oliver de Petra.


Oliver es llicencià en Enologia al 1992 a Tarragona i continuà la seva formació a França on adquirí coneixements en comerç internacional de vins. Tots aquells que coneixen a na Pilar saben que la seva formació és molt completa, d'aquí que els seus estudis no sols es centraren en el món del vi sinó que també cursà estudis d’administració i direcció d’empreses. 

La formació complementària adquirida durant la seva trajectòria és gairebé infinita, però si que es pot comentar el seu pas per ALIMENTARIA, FIRAVI i INTERVIN a Barcelona, SITEVI a Montpelier, SALON DEL GOURMET a Madrid, FIMA i ENOMAQ a Saragossa, PROWEIN a Düsseldorf i LONDON WINE FAIR a Londres.


Quant a la seva experiència professional, es pot dir que s’ha focalitzat en les Vinyes i Bodegues Miquel Oliver des del 1989 però na Pilar ha deixat la seva empremta per diversos indrets de França, entre ells MAISON HUGEL, CHAMPAGNE ALEXADRE BONNET i CAVE VINICOLE PUPILLIN.

Durant la sessió, na Pilar va fer un gran repàs pels seus inicis en el sector fins al seu present amb una llarga llista d'anècdotes, tant personals com professionals, que varen deixar entreveure com havia canviat la perspectiva d'aquest món i la forma de treballar.


Els assistents al col·loqui varen poder demanar dubtes, curiositats i aclarir inquietuds que na Pilar va despertar a mesura que avançava el seu discurs.

Després del col·loqui es dugué a terme un tast dirigit dels vins Aia i Montferrutx, tot posant en context el seu procés de vinificació, la justificació del seu nom i la relació amb la seva etiqueta.


Aia 
Montferrutx

 

Des del departament d'Agrària i Indústries Alimentàries es vol agrair a Vinyes i Bodegues Miquel Oliver la seva participació en aquest cicle de col·loquis i en especial, a Pilar Oliver per la seva empatia amb els assistents i per haver transmès als nostres alumnes la passió pel món vitivinícola.

No hay comentarios:

Publicar un comentario