lunes, 3 de febrero de 2020

Ikebanes per la Pau

















Ikebanes per la pau


El punt de partida ha estat conèixer els orígens d'aquesta diada que, des de l'any 1964, gràcies a l'impuls del poeta i educador santanyiner Llorenç Vidal Vidal, recorda el llegat de Mahatma Gandhi.

Els alumnes de segon curs de la FP en Jardineria i Floristeria també han participat en la celebració del dia escolar de la no violència i la pau de la següent manera:
Ho lliguen amb la llegenda de les mil grues d'origami convertides en símbol de la pau per mor de Sadako Sasaki: la nina japonesa que, mentre doblegava papers per construir la forma dels ocells, desitjava curar-se de la malaltia que patia produïda per la radiació de la bomba atòmica que van llançar sobre Hiroshima al final de la segona guerra mundial. Ella, sobretot, desitjava que hi hagués pau al món i no més guerres. Com que no ho va aconseguir els seus amics continuen construint grues i fins el dia d'avui tractant de conscienciar sobre els fets que podem fer des del nostre àmbit per contribuir a la pau.


En relació a aquests esdeveniments, els alumnes aprofundeixen en la cultura japonesa i estudien el simbolisme de l'ikebana: art consistent en col·locar flors i altres materials naturals en diversos suports amb finalitat estètica i simbòlica seguint practicant la filosofia zen. Per això acaben muntant a l'institut una instal·lació amb varis ikebanes per ambientar l'espai on es celebren les activitats del Dia escolar de la no-violència i la pau.



Tot triant el color blanc, s'han emprat flors d'Antirrhinum, Chrisanthemum, Gerbera, Iris i Lisianthus amb Aralia, Ruscus, Salix i Xerophillum.

Si voleu veure més sobre aquesta activitat, visitau el nostre instagram i la revista No diguis dois!


No hay comentarios:

Publicar un comentario