viernes, 7 de febrero de 2020

Taller de Bonsais

La formació d'un bonsai és un procés llarg i acurat que crida l'atenció a molts dels nostres alumnes. Aquesta setmana l'alumnat de la família agrària ha tengut l'oportunitat de conèixer en profunditat cada detall implicat en l'elaboració d'aquests cultius japonesos tan curiosos. 

El responsable d'aquesta activitat ha sigut un dels alumnes de primer curs de Vitivinicultura, el qual ha transmès la seva gran passió pels bonsais així com també la filosofia que acompanya a la formació d'aquest tipus d'exemplars.

Imatge 1. El  ponent va traslladar a l'alumnat la seva passió cap els bonsais.
Imatge 2. Alumnat atent a les explicacions del ponent.

Els alumnes que han gaudit d'aquest taller durant dos dies d'aquest han estat els de primer i segon de FPB d'Agrojardineria i composicions florals així com també els alumnes de primer de GM de Jardineria i Floristeria. Durant la sessió del primer dia, els participants varen rebre una introducció teòrica i a més varen dur a terme de forma pràctica diverses accions del cultiu sobre diversos exemplars de bonsai que el ponent va aportar a l'activitat.
Imatge 3. Alumnes de 1r de FPB aplicant les tècniques per a trasplantar bonsais.
Imatge 4. Alumnes de 2n de FPB i de 1r de CFGM descompactant el substrat d'un bonsai.

Imatge 5. Alumnes de 1r de FPB treballant sobre un bonsai de ficus.
Durant el segon dia, els alumnes treballaren amb els seus propis exemplars ja que prèviament ja havien preparat esqueixos de roser destinats per a l'ocasió. Cada un d'ells va fer un esbós del que, d'aquí un temps, podrà ser el seu primer bonsai i realitzaren les accions pertinents tot seguint les pautes del ponent a fi de que el roser es pugui desenvolupar poc a poc adoptant les característiques d'un bonsai. Entre aquestes accions, cal destacar la forma de modificar la orientació de les branques dels vegetals mitjançant la utilització de fils ferros, tasca que va donar més d'un mal de cap a algun dels nostres alumnes. Estau atents a com evolucionen els bonsais!
Imatge 6. Esboç d'un futur bonsai.

Imatge 7. Alumnes de 1r de FPB col·locant fil ferros a un bonsai.

Imatge 8. Alumnes de 1r de FPB i de 1r de CFGM en la segona sessió del taller.


Imatge 9. Bonsais a punt per trasplantar.

Imatge 10. Alumne de 2n de FPB eliminant restes de substrat d'un bonsai.

Imatge 11. Alumnes de 1r de CFGM tractant de trobar la millor posició per a col·locar el bonsai.


No hay comentarios:

Publicar un comentario