lunes, 10 de febrero de 2020

Visitam Vall d'Or Golf


El passat 6 de febrer els alumnes de Grau Mitjà de Jardineria i Floristeria (primer i segon curs) i els alumnes de segon curs d'Agrojardineria i Composicions Florals (FPB) visitaren les instal·lacions del Vall d'Or Golf.

Es tracta d'un camp amb 18 forats par 71 localitzat en un paisatge on es mescla la gespa amb pins, ametllers, garrovers i oliveres. La visita va estar guiada per Tolo Matamales, el Greenkeeper del camp, el qual va explicar als alumnes la distribució de les diferents zones verdes, les tasques pròpies d'un responsable de manteniment, les corresponents a un operari, la maquinària i les instal·lacions associades per al correcte funcionament del camp.




La visita es dividí en tres grans blocs de continguts corresponents a la zona verda, la zona de viver de pans d'herba i finalment la part relacionada amb les instal·lacions i maquinària.

Pel què fa a la primera part, es va fer una descripció de les zones diferenciades pròpies d'un camp de golf (green, ante-green, carrers, bunkers, llacs…) tot posant en context diferents pràctiques relacionades amb la freqüència i alçada de les segues, espècies majoritàries, problemes sanitaris associats, formes d'abonament, rutines de manteniment i canvi periòdic de posició de forats, aplicació de reguladors de creixement… D'altra banda, també es comentaren aspectes relacionats amb la instal·lació de reg i el seu control a partir dels satèl·lits distribuïts pel camp. En relació a aquest darrer aspecte, els alumnes varen conèixer la planificació dels programes de reg així com també la utilitat de disposar d'una estació meteorològica associada per optimitzar els recursos hídrics.


En relació a la producció de pans d'herba, Vall d'Or golf disposa d'una petita superfície destinada a la producció de pans d'herba, treballant sobretot amb espècies com Agrostis stolonifera, Festuca sp i Lolium perenne. En aquest context, es posà de manifest la problemàtica vinculada al Pennisetum clandestinum i les estratègies que es duen a terme amb l'objectiu de «conviure» amb aquesta espècie invasora.




Quant al taller i maquinària, es varen poder veure cada una de les màquines associades a les tasques pròpies d'un camp de golf tot posant atenció a les particularitats associades. En relació a aquest fet, un dels aspectes que més va cridar l'atenció de l'alumnat va ser la impremta de les rodes de la maquinària per no fer malbé la superfície de gespa.



Finalment, la visita acabà amb l'agraïment dels alumnes a Tolo per la seva paciència i dedicació i des del departament d'agrària es vol afegir també l'agraïment per haver transmès la passió per la seva feina als nostres alumnes.


No hay comentarios:

Publicar un comentario