jueves, 19 de diciembre de 2019

Corones d'Advent i Nadal


Les corones es fan servir com a signe decoratiu del Nadal des de fa centenars d’anys. La forma circular simbolitza l'eternitat, ja que no té principi ni final i també pot representar el manteniment de la llum en els dies més breus de tot l’any.

Poden adornar qualsevol part interior o exterior de la casa. És freqüent trobar corones d’Advent com a centres de taula arreglades per a la celebració de Nadal amb les quatre espelmes que s’han d’encendre una a una fins arribar al dia de la festa gran. Però al nostre entorn és menys freqüent trobar-ne penjades a  les portes o a les finestres. Hem fet una pràctica d’elaboració d’aquest arranjament circular que tan servirà per disposar-se vertical com horitzontalment.


Poden adornar qualsevol part interior o exterior de la casa. És freqüent trobar corones d’Advent com a centres de taula arreglades per a la celebració de Nadal amb les quatre espelmes que s’han d’encendre una a una fins arribar al dia de la festa gran. Però al nostre entorn és menys freqüent trobar-ne penjades a  les portes o a les finestres.




Hem fet una pràctica d’elaboració d’aquest arranjament circular que tan servirà per disposar-se vertical com horitzontalment.
Les corones es poden comprar fetes artificials o naturals però fer-les a casa és un exercici ben entretingut; serà suficient demanar quatre consells al florista de confiança que vos proveirà dels materials necessaris al vostre gust. Sovint la corona es construeix amb fulles de conífera (avet, pi, tuja, xiprer…) i pot incloure branquetes de grévol (sempre i quan es cultivi respectuosament amb l’entorn).

Es decora amb la varietat d'articles que vulgueu i que tenguin significat personal (fruits secs, flors, pinyes, fruita, llums, boles de color, llaçades, figures de palla doblegada o de fusta retallada, fotografies...el que vulgueu!).

És interessant veure com diferents cultures preparen diferents corones vegetals: des dels grecs i romans amb les corones victorioses de llorer a les de flors exuberants al cap d’influencers de moda passant per les corones de pebres coents a Mèxic.

Vos animau a fer o comprar la vostra corona d’Advent i Nadal?



No hay comentarios:

Publicar un comentario