lunes, 9 de diciembre de 2019

Docents de l'IES Felanitx visiten el CPR Belarmino Fernández Iglesias

La visita tècnica dels docents del departament d'Agrària finalitzà coneixent la Fundació Belarmino Fernández Iglesias. Es tracta d'un centre concertat-privat ubicat a Sober (Lugo) on es combinen estudis de formació professional de grau mitjà (cuina i gastronomia i serveis de restauració) amb el cicle de grau superior de vitivinicultura.

La primera activitat de la jornada fou una presa de contacte amb n'Ernesto, docent del cicle formatiu de grau superior, on es dugué a terme un intercanvi d'experiències docents a l'hora que ens mostrà les instal·lacions del centre. A mesura que s'anà avançant en el recorregut, es pogué observar l'activitat de diferents grups d'alumnes amb els respectius docents, com per exemple una activitat guiada per Cristina, professora de vinificació i tast.


Posteriorment, es visità la Bodega Algueria a Doade (Lugo) la qual pertany a la DO Ribeira Sacra. De la mà de Fabio, es visitaren algunes parcel·les de les seves vinyes situades al canó del riu Sil, les instal·lacions del celler, es conegueren els principals processos d'elaboració de vi i es realitzà un tast de les seves referències més significatives.



La jornada continuà amb una reunió amb Rebeca, on es dugué a terme una comparativa en relació al funcionament i recursos de la fundació i de l'IES Felanitx. A més a més, els alumnes de grau mitjà varen preparar un servei de dinar molt original per als docents.

Finalment, el pas per la zona finalitzà amb la visita a la Bodega Godeval, de la DO Valdeorras, situada a Xagoaza (Ourense). La visita es realitzà amb els alumnes del CPR Belarmino Fernández Iglesias, acompanyats per Manuela, professora del centre amfitrió. La visita guiada per Araceli va permetre conèixer els orígens de Godeval així com també la seva transformació fins a dia d'avui pel que fa a superfície de vinya cultivada i processos de vinificació. La visita finalitzà amb un tast que va permetre conèixer l'evolució de la varietat Godello amb el pas del temps així com també descobrir diferents tips relacionats amb l'àrea de màrqueting.




L'FSE inverteix en el teu futur! Aquesta actuació està cofinançada pel Fons Social Europeu en el marc del Programa Operatiu d'Ocupació, Formació i Educació de lFSE 2014-2020.

No hay comentarios:

Publicar un comentario