jueves, 12 de diciembre de 2019

Maridatge de pastissos i vi a l'IES Felanitx


Ahir tengué lloc a l'IES Felanitx una activitat sobre maridatge, en concret, maridatge entre pastissos i vi on tots els assistents tengueren la oportunitat d'aprendre sobre la temàtica a més d'aportar el seu punt de vista en relació a les propostes plantejades.

La tasca començà amb una breu introducció per part d'Antoni Bennàssar explicant la importància de l'equilibri que hi ha d'haver entre els elements que han de maridar. A més, s'anomenaren els principals grups de pastissos d'acord amb els seus ingredients (fruita, especiats, cremosos, amb xocolata, amb saïm...) i les possibles combinacions que es poden establir amb els diversos tipus de vi que es troben al mercat. D'altra banda, es posà de manifest la importància de conèixer l'acidesa, dolçor i intensitat dels diferents pastissos a fi de poder establir una correcta elecció del vi acompanyant.


Seguidament, es començà a preparar la boca amb una coca de verdura acompanyada d'un escumós, en aquest cas de Pere Seda. 
Posteriorment, l'activitat va trascórrer d'una manera dinàmica on cada un dels pastissos fou explicat pel forner Sebastià Grimalt (del Forn de la Soledat) de la mateixa manera que cada un dels vins acompanyants va ser descrit per Luís Armero (d'Armero i Adrover Vinicultors). 



L'ordre de presentació dels diferents plats es va dur a terme en funció de la seva dolçor: de menys a més. Les propostes fóren les següents:
1. Pastís romà (pasta mil fulls, formatge, ametlla, mel i pebre bo) acompanyat amb un vi blanc, en concret, Moscatell sec de Miquel Oliver Vinyes i Bodegues.
2. Ensaïmada de sobrassada (amb la pasta de l'ensaïmada embadurnada amb sobrassada) acompanyada d'un vi negre,  Merlot (monovarietal) de Bodegues Bordoy.
3. Coca  d'albercoc acompanyada d'un vi blanc (Chardonnay i Viognier) d'Armero i Adrover Vinicultors.
4. Lionesa de nata, cafè i xocolata acompanyada d'un vi rosat, Callet (monovarietal) d'Armero i Adrover Vinicultors.
Finalitzat l'anàlisi de les diferents propostes, els assistents comentaren possibles canvis a fer sobre les combinacions tastades, fet que va permetre què es dugués a terme un petit debat sobre sensacions i sabors, considerant no sols l'equilibri comentat a l'inici de la vetllada sinó també obrint la porta a la recerca de contrasts en els gusts dels elements del maridatge.

No hay comentarios:

Publicar un comentario