jueves, 5 de diciembre de 2019

L'IES O Ribeiro rep la visita de docents de l'IES Felanitx

El tercer dia de visites a centres gallecs es centrà en la visita a l'IES O Ribeiro localitzat a Ribadavia (Ourense) i a tres cellers de la comarca, tots ells inclosos en la DO Ribeiro.

La jornada s'inicià amb la recepció dels docents per part del centre amfitrió i a continuació es dugué a terme la visita a Viña Costeira amb Berta i Cristina, professores de l'IES O Ribeiro. Viña Costeira és una cooperativa que duu 50 anys a les seves esquenes i que treballa amb viticultors de la zona. 




La visita va estar guiada per Manuel, l'enòleg del celler, i durant el recorregut per les instal·lacions es va poder observar l'evolució en els diferents processos d'elaboració, tenint la oportunitat de veure maquinària pròpia de cellers de grans dimensions ja que Viña Costeira té un volum de vendes anual  d'aproximadament 5 milions de botelles.



La visita finalitzà amb un repàs per gairebé totes les referències de la marca i amb un tast de les varietats més representatives del celler: Albariño, Treixadura i Godello pel què fa a les varietats blanques i Mencía i Sousón considerant les negres.





El migdia l'ocupà la visita al celler Cuñas Davia, situat a Cenlle (Ourense). El celler i les seves vinyes consten de segles d'història, de fet, es conserven construccions romàniques i l'antic lagar de la propietat. Aquesta empresa dedica part de la seva activitat a l'enoturisme, motiu pel qual es va poder disfrutar d'una de les seves experiències gastronòmiques.







Finalment, el dia acabà amb la visita a les vinyes i instal·lacions del centre educatiu. Cada docent de l'IES Felanitx va poder comparar activitats amb el seu homòleg gallec,  fet que serví de marc d'intercanvi d'experiències a més de prendre notes d'accions a fer tant amb l'alumnat gallec com amb el mallorquí.







L'FSE inverteix en el teu futur! Aquesta actuació està cofinançada pel Fons Social Europeu en el marc del Programa Operatiu d'Ocupació, Formació i Educació de lFSE 2014-2020.

No hay comentarios:

Publicar un comentario