viernes, 5 de noviembre de 2021

1r d’FPB: Mes 1

 


Octubre



Ara que ja fa més d'un mes que vam començar el curs, el grup de 1r d'FP Bàsica d'agrojardineria i composicions florals podem valorar el que hem fet i hem après. Periòdicament, anirem publicant els avanços que anem fent en els projectes que tenim en marxa, així com els que encara hem de començar. Aquestes publicacions sorgeixen de recopilar les anotacions als diaris de feina que cada dia omplim després de les tasques.


L'hort


Després de tot l’estiu, mos vam trobar l’hort ple de males herbes, així que primer de tot vam llevar-la a mà i amb xapeta. Llavors, amb l’ajuda dels rampins, també vam llevar les pedres més grosses.

Seguidament, vam aprendre a passar el motocultor, i vam preparar el terreny de l’hort per sembrar-hi. També vam afegir adob de cavall.


Abans de sembrar, vam marcar amb estaques i fil la línia per sembrar faves de dues varietats, i cebes. Vam deixar la meitat de les llavors en remull durant 12 hores per veure si hi havia diferències en el temps de germinació.

La plantació va tenir lloc dia 6 d’octubre i dia 20 d’octubre ja vam observar com diverses plàntules sortien de la terra. Setmana rere setmana anam veient el seu progrés, i són molt poques les que no han sortit, sobretot entre les que vam tenir en remull.





Manteniment de jardins


D’altra banda, enguany, l’alumne de 2n de GM Joan Ortega ens farà de capatàs per les feines de manteniment de jardins. Mos ha ensenyat com emplear el talla-bardisses i l’hem empleat per podar el Plumbago del jardí de davant del departament d’agràries. Hem constatat que el talla-bardisses és una eina feixuga i cansa emplear-la molta estona. Quan acabem la tasca de podar, convé fer net i per això hem empleat el bufador, que mos facilita la feina de neteja.



Finalment, aquesta darrera setmana també hem estat aprenent i practicant amb les desbrossadores. Passar la desbrossadora és una tasca que en general ha agradat a l’alumnat. 





No hay comentarios:

Publicar un comentario