jueves, 11 de noviembre de 2021

Treball per projectes (3r ESO)

L’IES Felanitx ofereix durant els tres primers cursos d’ESO l’assignatura de lliure configuració Treball per projectes. Es tracta d’una assignatura on els alumnes integren coneixements de diferents àrees atenent a un únic fil conductor. D’acord amb això, el Departament d’Agrària i Indústries alimentàries participa en aquesta línia metodològica oferint dos projectes:

    >Alimentació i consum responsable (2n ESO)

    >De la terra a la copa: feim vi! (3r ESO)

De la terra a la copa: feim vi és un projecte que s’emmarca en un sector econòmic de gran importància al nostre municipi, a més de ser una peça clau en la cultura Felanitxera. En aquest sentit, els alumnes treballen continguts teorico-pràctics i actitudinals basant el seu aprenentatge en tres grans eixos:

D’acord amb això, es presenta un dels productes finals corresponent al primer eix.


Objectius

El punt de partida es centra en "Com canvia la vinya al llarg de l’any?"

A partir d’aquí, es pretenen assolir els següents objectius:

1) Conèixer el cicle biològic de la vinya.

2) Entendre diferents processos biològics associats a Vitis vinifera.

3) Elaborar un mural que permeti la transmissió d’informació treballada.

4) Treballar de manera cooperativa i manipulativa.


Àrees integrades


Treball de la informació

La informació tractada s’ha treballat a l’aula i a la vinya, fent ús d’un agrupament per parelles. A més a més, els alumnes també han realitzat recerques puntuals d’informació i posteriorment, l’han disposat de manera visual per a poder transmetre-la.


El procés creatiu

Fent ús de treball manipulatiu i tècniques de cooperació els alumnes han creat diferents murals on es reflecteix com canvia la vinya al llarg de l’any, posant èmfasi en els aspectes més característics de cada època de l’any.



Avaluació

Les produccions fetes han estat avaluades fent ús de diferents instruments i evidències: graelles d’observació directa, rúbriques d’avaluació i el mateix producte final. D’acord amb això, s’ha realitzat una avaluació, coavaluació i autoavaluació.

Què t’ha semblat l’activitat? Vols veure cada un dels murals fets pels alumnes? Trobaràs tot el procés exposat al hall del centre, atura’t-hi!







No hay comentarios:

Publicar un comentario