jueves, 11 de febrero de 2021

Aprenem sobre insectes!

Del grec éntomon "insecte" i del llatí logos "ciència", l'entomologia és la ciència que es centra en l'estudi dels insectes. Prenent com a base l'aprendre fent, els alumnes de primer curs de Grau Mitjà de Jardineria i Floristeria han estat manipulant i aprenent sobre els diferents ordres d'insectes de major importància que afecten els vegetals, ja siguin propis d'un cultiu agrícola o d'un jardí.

Els insectes constitueixen el grup més important d’artròpodes tant per la seva diversitat com pel  seu nombre, ja que aproximadament, representen el 80% de les espècies animals conegudes actualment. El gran nombre d’espècies d’insectes que avui habiten el planeta, així com l’enorme diversitat d’ambients i nínxols que ocupen, posen de manifest una gran variabilitat d’estructures i adaptacions que es poden estudiar atenent a la seva morfologia i fisiologia.

Els alumnes han treballat de manera pràctica continguts referents als caràcters morfològics de major importància dels insectes, identificant aquells que caracteritzen a aquest grup i diferenciant exemplars considerats plaga d'aquells inclosos en el grup de fauna beneficiosa.

A més a més, els alumnes han pogut comprovar i experimentar que no és el mateix estudiar un organisme a partir d'imatges presents en la bibliografia que a partir de preparacions o mostres vegetals infestades, fet que els apropa a la realitat professional que es trobaran en el moment d'incorporar-se en el món laboral.

Què us pareix l'activitat?


No hay comentarios:

Publicar un comentario