Per aquest motiu,
els alumnes de 3r d’ESO s’han posat en la pell d’un tècnic
encarregat de l’estudi dels índex de maduració del raïm i han
realitzat una bateria d’analítiques per esbrinar l’estat de les
baies de raïm. El seu punt de partida foren dues mostres de raïm ja
premsat, és a dir, dues mostres de most corresponents a la varietat
Manto negro i Viognier. El mostreig d’aquest raïm es
realitzà el setembre de l’any passat i es congelà fins al moment
del seu ús.
Cada un dels grups
base treballaren amb l’estudi de diferents paràmetres, coneixent
l’objectiu de cada analítica, el seu procediment al laboratori i
el material necessari per a poder-les dur a terme. En concret,
realitzaren determinacions de l’acidesa total mitjançant
una valoració; densitat fent ús del densímetre, pH
amb el pHímetre, alcohol probable emprant el refractòmetre i
mesuraren també la temperatura per si el paràmetre anterior
requeria de correccions.
Una vegada fetes les
determinacions al laboratori, es realitzà una posada en comú dels
resultats de cada equip de treball a l’aula. Es realitzaren els
càlculs pertinents i també una comparació entre la mostra de most
negre i most blanc. També s’analitzà la informació proporcionada
per cada paràmetre i es comprovà si els resultats obtinguts de cada
analítica complien amb la normativa establerta al BOE (RD 1044/1987,
de 31 de juliol).
Què trobau de
l’activitat realitzada?
No hay comentarios:
Publicar un comentario