A les portes de l'inici de l'estada en empreses, els alumnes del Cicle de Vitivinicultura han estat treballant en la presa de contacte amb els empresaris del sector.
Per a fer-ho, l'IES Felanitx ha tengut una col·laboració amb la Cambra de Comerç en una sessió formativa on, després d'una xerrada de contextualització, treballaren aspectes en relació a:
>Comunicació
>Motivació
>Empatia
>Carta de presentació i CV
>Punts claus que cerquen les empreses en un treballador jove
>Pautes d'actuació i comportament a l'empresa
A mesura que va anar avançant la sessió, els alumnes varen posar de manifest les seves inquietuds, dubtes, experiències anteriors, punts forts i febles... tot formant un diàleg que resultà en una millora de la seva confiança davant el món laboral.
A més a més, els alumnes varen tenir la oportunitat de dur a terme entrevistes per entrenar les habilitats comentades. Posteriorment, el grup dugué a terme les puntualitzacions i correccions pertinents amb la finalitat de que a l'hora de trobar-se davant l'empresari es trobin segurs i amb confiança, superant amb èxit l'entrevista.
Els alumnes han acabat aquesta setmana la primera fase formativa en modalitat DUAL en la que han estat assistint cinc horabaixes per setmana al centre per treballar els mòduls de Viticultura, Vinificacions, Processos Bioquímics i Formació i Orientació Laboral.
En aquests moments, comença la segona fase on els alumnes inicien un contracte d'aprenentatge de 15 mesos de duració a un celler. En ell, aprendran durant 3 dies per setmana les tasques pròpies que duu a terme una empresa del món vitivinícola i a més, assistiran 2 dies per setmana a l'IES Felanitx per treballar els mòduls de Legislació i Anàlisis Enològiques.
Des del centre, es vol agrair la col·laboració a la Cambra de Comerç, especialment a Cristina Julià, i esperam poder repetir l'experiència en més ocasions.
No hay comentarios:
Publicar un comentario