El mes passat s'encetà un cicle de col·loquis adreçat als alumnes de Formació Professional de Grau Superior en Vitivinicultura on també hi tenen cabuda professionals del sector així com també totes aquelles persones interessades en el món vitivinícola.
Les diferents sessions es troben relacionades amb el món del vi i de tot allò que l'envolta. De forma mensual, l'IES Felanitx rebrà la visita de tècnics de cellers d'arreu de Mallorca per a què els coneguem. No sols per a què els coneguem com a professionals del sector i que ens presentin la seva bodega, sinó també per a què els coneguem com a persones ja que durant la sessió es té la oportunitat de conversar amb ells, de demanar-lis qualsevol inquietud que tenguem, qualsevol curiositat que ens despertin, qualsevol trava que s'hagin trobat en el seu camí...
El primer en visitar el centre ha estat Luís Armero Adrover, cellerer amb el cor dividit entre Felanitx (poble on resideix) i Requena, on començà la seva carrera vitivinícola.
A l'escola de Viticultura i Enologia de Requena titulà com enòleg. Posteriorment, a l'any 82 aterrà a Es Sindicat de Felanitx on exercí d'enòleg, de company i d'amic durant el boom vitivinícola de l'època. Cap al 1986 treballà a Florianopolis, on exercí la seva tasca fins al 1991. A més a més, durant aquest temps, compaginà la feina amb les experiències vinícoles de La Caixa. I no va ser fins al 1992 que juntament amb la seva dona decidiren la creació d'Armero i Adrover Vinicultors. Una empresa familiar, amb les portes obertes per als interessats i que desprèn la passió que té la família per la professió en cada un dels seus racons.
Durant la vetllada, Armero dugué a terme un recorregut per la seva trajectòria, comptant amb la participació d'Andreu Oliver (Vins Can Majoral), Toni Bennàssar (President de la DOP Pla i Llevant) i dels alumnes de formació professional, així com també de la participació activa dels assistents. Es posaren sobre la taula diferents aspectes relacionats amb les varietats autòctones, el paper dels petits cellers de les Illes i el present i futur del sector, d'interès especial per als nostres alumnes.
Posteriorment, tots els assistents pogueren tastar quatre vins d'Armero i Adrover Vinicultors, en concret Viognier blanc, Callet rosat i dos negres de Callet de diferents anyades.
El Departament d'Agrària agraeix a Armero i Adrover Vinicultors la seva participació en aquesta iniciativa així com també a Toni Bennàssar i Andreu Oliver per la seva col·laboració.
No hay comentarios:
Publicar un comentario