A principis del mes
d'octubre, els alumnes de Formació Professional de Grau Superior de
Viticultura tingueren l'oportunitat de visitar les instal·lacions
d'Armero i Adrover viticultors. Una empresa felanitxera dedicada a
l'elaboració i criança de vins on en cada racó es pot veure la
professionalitat i sentiment que posen els seus treballadors en cada
una de les tasques que duen a terme.
La visita consistí en un
recorregut per cada una de les etapes que formen el procés complet
d'elaboració del vi de la mà de na Xisca i en Luís, des de la
recol·lecció del fruit fins que el vi és embotellat. Els alumnes
varen poder veure i comparar diferents tipus de maquinària: cintes
transportadores, taules de selecció, desrapadores, premses, bombes,
flotadors, embotelladora, etiquetadora... i al mateix temps exploraren per les instal·lacions, on observaren diferents tipus de
dipòsits, sistemes de refrigeració, sales de criança i fins i tot
tingueren l'oportunitat de participar en les operacions de remuntat
de varis dipòsits de vi negre.
A més a més, també
realitzaren determinacions de rutina de seguiment de fermentacions en
vins blancs on aprengueren que un most en fermentació no sols es pot
beure i observar, sinó que també escoltar.
Els alumnes varen poder
veure de primera mà com la modernitat i la tradició es poden
mesclar posant de manifest el resultat al camp i a les tècniques
enològiques. I en relació amb aquest fet, prengueren consciència
de la importància de dur a terme controls interns en cada un dels
processos de la cadena de producció. Per aquest motiu, també
visitaren el laboratori de l'empresa on na Xisca explicà quines eren
les tasques de rutina que es realitzen en un laboratori enològic,
quin era l'instrumental i equipament bàsic i la seva utilitat en el
procés de vinificació.
Després de la visita, els
alumnes coincidiren que una de les coses que els havia cridat més
l'atenció era la forma en què es duia a terme la part final
d'elaboració del vi escumós i també la utilització de dipòsits
de formigó, posant de manifest que s'estan recuperant tècniques
tradicionals en temps moderns.
Des de l'IES Felanitx
agraïm a na Xisca i en Luís el temps que ens varen dedicar i
esperam poder visitar-los més endavant per seguir aprenent de la
seva tasca.
No hay comentarios:
Publicar un comentario