martes, 20 de diciembre de 2016

Bon Nadal Agrari!

La setmana passada els alumnes de Jardineria i Floristeria dugueren a terme la venda nadalenca, on exposaren dos tipus de productes: arranjaments florals i planta. L'activitat va tenir molt d'èxit al centre ja que hi va haver una participació molt activa per part del professorat, en relació a l'adquisició de producte i també per part de l'alumnat, ja que que l'activitat va anar acompanyada de l'establiment d'una decoració nadalenca, focalitzada en un arbre de Nadal elaborat pels propis alumnes de la família agrària.


La planta ofertada, la flor de Nadal, ja és present a moltes cases. Ja teniu la vostra? Sabeu com mantenir-la en òptimes condicions? Us passam un parell de recomanacions que us ajudaran a allargar la vida de les vostres Poinsetties:


Des del departament d'agrària aprofitam per desitjar-vos unes bones vacances, que passeu uns dies especials acompanyats dels vostres i que comenceu l'any amb ganes de seguir compartint amb nosaltres les tasques del curs!


jueves, 15 de diciembre de 2016

Anàlisi de les zones verdes de Felanitx

COM SÓN LES ZONES VERDES DEL POBLE DE FELANITX? ***

Que vos pareix si us dic que el nucli urbà de Felanitx té 2,2 metres quadrats de superfície verda per habitant? Qualcú ens podria dir que encara s'hi trobaria ample però en comparació al recomanat per la OMS (entre 10 i 15 metres quadrats per habitant) en queda molt enrere. Hem de ser honestos perquè malgrat podem trobar gran quantitat de vegetació a “Sa mola”, el Calvari, el puig de Sa Cista o els solars buits o abandonats (l'estructura primària) que envolten les rondes; només hem comptat la superfície de places, jardins i parcs municipals:  “Sa Torre”, “Ses Palmeres”, “s'Arraval” i altres espais similars (d'estructura secundària).


Si ens fixam en l'evolució històrica de la vila podem observar, com era habitual a les hores, que la població s'assentàs al voltant dels centres religiosos (parròquia de Sant Miquel i convent de Sant Agustí) i civils (la casa consistorial), que es troben una mica més elevats sobre sòl rocós; deixant les terres planes, properes i fèrtils per al cultiu d'aliment (carrer d'ets horts i el que avui són els voltants de la Plaça de “Ses Palmeres” i carrer de Campos).
Plànol de Felanitx, Josep Muntaner 1786


Així com la ciutat va anar creixent, les zones rurals van retrocedir fins a quedar fóra del nucli urbà i el constant augment de la població així com les noves tècniques de construcció va provocar que s'urbanitzassin zones de més difícil accés com Sa Torre o es Puig Verd.

Aquest tipus de creixement ens podria fer pensar que potser s'haurien respectat diverses zones verdes, com per exemple la Plaça Espanya, però no és fins a l'urbanisme de finals de segle XIX i principis de segle XX que s'aprofita l'ampliació de traçat urbà per arbrar els nous carrers i places, remodelant parcialment les antigues.
Vistes aèries de Felanitx, Font: http://elmutmaceta.blogspot.com.es

De totes les reformes que ha anat patint el teixit verd de la ciutat podem dir que si bé s'ha anat incrementant la superfície vegetal, no ho ha fet en consonància al creixement de les zones edificades provocant desconnexions entre les diferents places i jardins. També el propi traçat dels carrers, la seva amplada i la necessitat d'aparcaments fa que resulti difícil aquesta connexió.

Estructura verda de Felanitx actual

Amb una ullada podem veure com el Parc Municipal de Sa Torre, Plaça Pax i Plaça de «Ses Palmeres» podrien ser els nodes del principal eix verd del poble però els falta connectar. Caldria augmentar l'espai verd a la Plaça de Santa Margalida (a la part tancada a la circulació del carrer Major i part del carrer Bellpuig fins, com a mínim connectar amb el Passeig Joan Estelrich) així també es pot connectar aquest eix amb la Plaça de «Sa Sínia» i la seu de la Fundació Mossèn Cosme Bauçà.

Els aliniacions arbòries han anat guanyant protagonisme en l'urbanisme de Felanitx. Als ja clàssics Passeig Ernest Mestre i Passeig Ramon Llull, molt propers i ambdós amb plataners (Platanus hispanica) o l'avinguda de l'Argentina i el Passeig Joan Estelrich amb els seus fassers (Phoenix canariensis) cal sumar-hi alguns carrers que han estat total, o parcialment, remodelats: el carrer 31 de Març, el carrer Major, el carrer Dameto, el carrer Gabriel Vaquer, el carrer del Convent, el carrer de la Mar o els nous carrers del polígon industrial. També s'ha convertit en habitual veure pasteres vegetades davant domicilis i comerços i balconades als carrers més transitats.

Tot l'anterior ens indica que s'ha incrementat notablement la presència vegetal a la vila de Felanitx, hi ha però un cas molt emblemàtic de minva d'aquesta superfície verda: la PLAÇA DE S'ARRAVAL:


Evolució de la Plaça de S'arraval, Font: http://elmutmaceta.blogspot.com.es

Podem observar com els cotxes han guanyat la batalla contra els arbres a la plaça fins en dues ocasions, als anys 20-30 del segle XX causant la desaparició d'exemplars de gran alçada i, recentment, amb la desaparició dels exemplars de prebeboners (Schinus molle) deixant com a única vegetació les quatre pasteres ocupades per Lantana camara.


CONCLUSIÓ
Per concloure podem dir, que si bé la superfície verda de Felanitx ha augmentat, sovint ho ha fet de manera poc coherent si atenenm als següents aspectes:
- tenint més en compte els vehicles que els vianants,
- dissenys poc imaginatius,
- manca de cura a la hora de triar les espècies,
- sense connectar ni crear cap corredor verd amb zones ja existents,
- manteniments poc eficients d'arbres emblemàtics i
- manca de participació ciutadana en el desenvolupament del teixit verd de la vila.

Com a nota positiva podem dir que tot l'anterior ens ofereix un gran potencial.

*** Article redactat per Ramon Obrador en el mòdul professional de Disseny de jardins i restauració del paisatge.


viernes, 9 de diciembre de 2016

Ja ve Nadal!

En motiu de l'arribada de Nadal, els alumnes de Jardineria i floristeria posen en marxa la Campanya de Nadal amb la venda de ponsèties (flor de Nadal) i de diferents models d'arranjaments.



L'objectiu d'aquesta campanya és aprendre a desenvolupar les activitats pròpies de la feina de floristeria que comporta un esdeveniment com aquest.


Per això, hi haurà una mostra dels productes des de divendres, 2 de desembre, fins el divendres, 16 de desembre, quan es repartiran les comandes. Es poden fer reserves anotant el nom, tipus i quantitat de producte que voldreu en els fulls disponibles en els espais habituals.
 

Gràcies per la vostra col·laboració!

Alumnat de Tècniques de venda en jardineria i floristeria de 2n del CFGM de Jardineria i Floristeria

Visita a la bodega de Son Ramon (Muro)

Els alumnes de 3r de grau superior varen visitar la bodega de Son Ramon.
Allà els va rebre l'enòloga Cati Picó i els va poder ensenyar totes les seves instal·lacions. Els mètodes de cultiu de la vinya i els diferents sistemes de producció varen ser els punts claus de la seva visita. Va ser una visita molt interessant que esperam tornar a realitzar amb més alumnes en el futur.
Biel i Pep Toni, alumnes de 3r de Grau Superior, durant la visita.

Dijous bo

El mes de novembre es presenta amb una cita ineludible pels professionals que es dediquen a la pagesia i al món rural en general: és el Dijous bo.

Per això, el passat 17 de novembre, vàrem visitar l'anomenada "fira de les fires".

El nostre objectiu era observar en detall com els firaires havien decorat la seva paradeta per tal de mostrar la millor imatge del seu negoci i atreure la clientela. A més a més, des del mòdul professional d'Establiments de floristeria, les vam analitzar per cercar-ne possibles millores en la manera en què estaven arranjades.




Entre d'altres vàrem veure:
  • garlandes de capells de palla a la plaça de l'Ajuntament i carrers dels voltants,
  • arranjaments florals,
  • banderes i banderoles publicitàries,
  • escultures de pedra,
  • acolorides miloques,

  • globus a l'entrada d'alguna tanda (molt a l'estil americà),
  • senzills farcells de branques d'olivera (en les paradetes on servien menjars),
  • gespa artificial,
  • lamparetes fetes amb paper reciclat
  • i, fins i tot, alguns dels venedors anaven vestits de pagesos (més o menys).
No es notava que el gremi de floristes hagués intervingut en la decoració perquè pràcticament tots els arranjaments eren molt bàsics. Els venedors van arreglar la seva decoració, amb més o menys encert, amb els recursos que tenien a mà. Es valora positivament la no utilització de productes d'origen animal; cada vegada som més els consumidors respectuosos amb la vida animal.
Creim que l'Ajuntament d'Inca podria tenir un poc més d'iniciativa a l'hora de decorar els carrers (apart dels capells de palla que eren ben encertats) i de donar més informació sobre la localització de les parades (apart de tota la informació disponible en línia). No tenim en compte en aquest anàlisi de la decoració altres actes celebrats en el marc del Dijous Bo i del Dimecres Bo.

Sabem que enguany s'han batut rècords i que els resultats comercials i socials de la Fira d'enguany han estat millors que en anys anteriors; tot i que encara queda millorar la permanència dels comerços i altres empreses locals que siguin presents a la comarca del Raiguer al llarg de tot l'any. La participació dels establiments de floristeria en la decoració dels carrers de la fira podria contribuir, encara més, a millorar la bona imatge del Dijous Bo.


Alumnes del mòdul professional d'Establiments de floristeria (2n del CFGM de Jardineria i floristeria).

lunes, 28 de noviembre de 2016

Resultat de les Balearskills

Tal i com varem publicar la setmana passada, dos alumnes de la nostra família professional varen participar en el campionat de les Balearskills. Quasi una setmana després de concloure el campionat podem dir que els nostres alumnes varen viure dos dies molt intensos amb molts de nervis i l'adversitat de la meteorologia va complicar molt la seva tasca. Finalment no varen aconseguir classificar-se però l'experiència viscuda ha estat molt enriquidora per cada un d'ells.

Llorenç i Jordi, els nostres representats al campionat.

lunes, 21 de noviembre de 2016

Balearskills 2016


Avui dilluns 21 i demà dia 22 de novembre, dos alumnes de la família professional agrària estan participant en la primera edició de les Balearskills en jardineria paisatgística.

Què són les Balearskills? Es tracta d'una competició on participen alumnes de formació professional, tant de grau mitjà com de grau superior, de diferents especialitats mostrant les seves habilitats pràctiques. Hi participen alumnes de diferents centres a nivell de comunitat i els guanyadors són els encarregats de representar a les Illes Balears al campionat que tendrà lloc a Madrid entre febrer i maig de l'any següent. A més a més, els guanyadors a nivell nacional tenen l'oportunitat de participar en les competicions internacionals seguint la mateixa línia.

Aquest tipus de competició persegueix promocionar, potenciar i difondre l'activitat de diferents especialitats de formació professional a nivell d'alumnat, professorat i empreses del sector. Així doncs, és una via per reconèixer i estimular la feina tant del professorat i alumnat als centres educatius, com també la recerca de noves empreses que vulguin col·laborar en aquest àmbit.

En relació a les  Balearskills en jardineria paisatgista, els alumnes han de mostrar les seves habilitats en la implantació d'una zona enjardinada a partir d'un disseny facilitat, on han de treballar col·locant diferents tipus de paviments, parets i contencions, construccions de fusta i elements vegetals. A part de l'IES Felanitx, la convocatòria també consta de la participació del CIFP Joan Taix i l'IES Josep Sureda i Blanes -centre on tenen lloc les proves pràctiques d'aquesta modalitat- i del patrocini de Llavors Can Juanito i Leroy Merlin.
 Llorenç, alumne de Segon curs de Grau Mitjà en Jardineria i Floristeria de l'IES Felanitx treballant 
en la instal·lació d'un entarimat de fusta.
Jordi, alumne de Primer curs de Grau Superior en Paisatgisme i Medi Rural de L'IES Felanitx acabant 
un tancament de marès.


Les Balearskills 2016 comencen avui i finalitzen el proper divendres amb la participació d'alumnes del nostre centre no sols en la modalitat de jardineria paisatgística, sinó també en instal·lacions elèctriques. En aquest cas, l'IES Felanitx ha estat guanyador durant 5 edicions i esperam que enguany poguem sumar no sols la seva victòria, sinó també la de la nostra modalitat!

Per a més informació de quins dies tenen lloc les diferents proves pràctiques poden consultar el CALENDARIDE LA COMPETICIÓ BALEARSKILLS 2016

lunes, 14 de noviembre de 2016

Aparadorisme al centre de Felanitx

L'aparadorisme és un factor clau d'atracció de clientela, no sols pel seu impacte visual, sinó perquè també actua com a targeta de presentació de l'establiment independentment del tipus de producte que ofereixi. Del seu disseny dependrà la imatge projectada, de manera que si aquesta és positiva, potencials clients decidiran -almenys- entrar a l'establiment, mentre que si la imatge proporcionada és negativa, segurament es dirigiran cap a un altre establiment de la competència.

Per aquest motiu, de cada vegada més els negocis inverteixen recursos en millorar la presentació dels seus productes, emmarcant-los en temàtiques determinades que cridin l'atenció d'aquelles persones que passin pel voltant.



Alumnes condicionant i preparant el material a l'establiment per al posterior muntatge de l'aparador.

Els alumnes de segon curs de Formació Professional Bàsica d'Agrojardineria i Composicions Florals han estat treballant en el disseny i composició de l'aparador d'un comerç al centre de Felanitx, en concret d'una agència de viatges. Partint dels missatges “Atura't-Mira-Informa't-Compra” els alumnes desenvoluparen els primers esbossos del disseny basant-se no en l'exposició dels productes que ofereix l'establiment, sinó transmetent un missatge relacionat amb la seva activitat. La integració del missatge, juntament amb l'ús de diversos elements vegetals i no vegetals ha donat com a resultat un aparador original, que anima l'aspecte de l'establiment i que convida a entrar-hi. 
Si passejau pel carrer 31 de març no oblideu aturar-vos a veure'l i perquè no, opinau sobre ell per seguir animant als nostres alumnes i comerciants a realitzar més activitats com aquesta.




Resultat de l'aparador muntat i equip de feina acompanyat per la professora.

Finalment, agrair a l'empresa Major Tours Viatges la seva participació en aquesta iniciativa del Departament d'Agràries de l'IES Felanitx.

lunes, 7 de noviembre de 2016

Campanya de venda d'estranys

La setmana passada els nostres alumnes varen dur a terme una campanya de venda d'estranys per la festivitat de tots sants.
Vivers Mora, Jardineria Can Peret i Planters Ornamentals Nicolau ens proveïren de tots els cossiols d'estranys de diferents mides.
La campanya va ser molt profitosa pels nostres alumnes i va tenir molt d'èxit entre el personal del nostre centre.  
En la pròxima campanya més i millor!
Un dels nostres alumnes de FPB preparant els cossiols per la venda.

Grup d'alumnes de 2n de grau mitjà organitzant el taulell

lunes, 24 de octubre de 2016

Venda d'Estranys per Tots Sants

S'acosta el dia de Tots Sants. Visitam el cementiri i ornam les tombes amb flors i espelmes en record dels difunts.

Els alumnes de Jardineria i floristeria posen en marxa la Campanya de Tots Sants amb la venda d'estranys (crisantems).

El seu objectiu és aprendre a desenvolupar les activitats de floristeria que comporta un esdeveniment com aquest: des de la planificació i selecció de la planta, a la venda directa al públic, passant per les accions comunicatives.
Per això, vos informam que hi haurà venda d'estranys el divendres, 28 d'octubre, a partir de 3€ (preu molt econòmic!). Ens facilitau molt la tasca si feis les vostres reserves anotant el vostre nom, tipus i quantitat de cossiols que voldreu en els fulls de comanda que es disposen a la sala de professors i també a consergeria.

Gràcies per les vostres comandes i la vostra col·laboració.


lunes, 17 de octubre de 2016

Presentació alumnat curs 2016/2017 II

Si la setmana passada presentàvem els alumnes de Grau Superior, aquesta setmana donam a conèixer l'alumnat que cursa Formació Professional Bàsica i Grau Mitjà. 
Tots ells ja duen gairebé un mes de curs a la Família Professional Agrària. Poc a poc han anat coneixent els companys de grup, s'han anat adaptant als ritmes de les classes i ja es troben fent feina amb les diferents tasques incials de curs. Aquí en deixam una petita mostra:


Alumnes de Primer curs de Formació Professional Bàsica posant a punt el terreny destinat a cultiu hortícola.


Alumnes de Segon curs de Formació Professional Bàsica revisant i condicionant material de reg.


Activitat Jigsaw a l'aula amb els alumnes de Primer curs de Grau Mitjà.



Alumnes de Segon curs de Grau Mitjà analitzant possibles millores en jardineria d'interior. 

lunes, 10 de octubre de 2016

Presentació alumnat curs 2016/2017

Si la setmana passada vàrem presentar els membres del Departament d'Agrària, avui és el torn dels nostres alumnes de grau superior. 
El primer dia es dugueren a terme les presentacions amb els nous alumnes i els retrobaments amb aquells que ja ens acompanyaven el curs passat i que continuen formant part de la família professional agrària. 
Repartits els grups amb els respectius tutors i després d'una xerrada inicial completàrem la benvinguda amb un berenar per començar el curs amb forces!
Alumnes de primer de Grau Superior treballant a l'exterior.

Alumnes de segon de Grau Superior fent pràctiques a l'hivernacle.

Alumnes de tercer de Grau Superior a l'aula d'ordinadors.

lunes, 3 de octubre de 2016

Presentació departament

Ja començat el nou curs, ha arribat el dia en el que ens toca donar-nos a conèixer. En el departament d'Agrària volem donar la benvinguda als nous membres que ens integren, na Maria Magdalena Ripoll i en Toni Socies. Tots plegats som un gran equip amb molta energia i estam disposats a formar grans professionals en el món agrari. Ben segur que ho aconseguirem!

D'esquerra a dreta: Victor, Toni, Esperança, Aina, Ana, Magda, Joan i Eulogi.

lunes, 5 de septiembre de 2016

Es recorda que  la sol·licitud d'admissió als cicles formatius fora de termini per via electrònica (tràmit telemàtic) es pot dur a terme fins dia 12 de SETEMBRE.
El termini de matrícula per al curs 2016/2017 per a les persones que varen demanar plaça al juny i que han obtingut els requisits acadèmics al setembre, i de les persones pendents d'homologació i de convalidació és del 20 al 22 de SETEMBRE.
D'altra banda, recordar que el termini màxim per a la matrícula als ensenyaments de formació professional que es cursen segons l’organització temporal ordinària es troba obert fins dia 31 d'OCTUBRE.
Es recomana consultar el document disponible sobre calendari del procés d'admissió als cicles formatius de formació professional DOCUMENT D'ADMISSIÓ
Si sorgeix algun dubte, el telèfon del centre es troba a la vostra disposició: 971 58 04 97.

lunes, 20 de junio de 2016

Calendari de matrícula pel curs 16-17

Si vos heu de matricular d'algun mòdul de Formació professional agrària pel proper curs, o coneixeu algú que en té la intenció, estau atents a les DATES de matriculació:
  • Alumnes actuals que promocionen, repeteixen o mòdul FCTs
    • Dilluns, 27 de juny, de 16:00 a 8:00 (Qualsevol família professional)
    • Dimecres, 29 de juny, de 9:00 a 13:30 Família professional Agrària
  • Nous alumnes:
    • Dimecres 20, dijous 21, divendres 22 i divendres 25 de juliol
    • Dimarts 20, dimecres 21 i dijous 22 de setembre*
*Veure calendari complet AQUÍ.
Per a la matriculació en altres estudis vegeu el calendari en la web de l'IES Felanitx.

lunes, 30 de mayo de 2016

Seguint les passes dels científics



La micropropagació és una tècnica de cultiu in vitro que permet l'obtenció d'una planta sencera a partir d'un petit fragment d'una altre exemplar anomenat explant. La regeneració de totes les parts de la planta a partir de l'explant és possible gràcies a la totipotència de les cèl·lules vegetals, és a dir, la capacitat que conserven per poder originar gairebé qualsevol tipus de teixit.

Posar en pràctica aquesta tècnica requereix unes instal·lacions i condicions de treball específiques que es poden establir únicament a laboratoris especialitzats. A més a més, un altre afegit propi de les tècniques in vitro és que tenen lloc en un recipient especial on es poden controlar totes les condicions que es donen, fet que diferencia aquest tipus de metodologia de les tècniques ex vitro, les quals no permeten el control total de les condicions ambientals.

Per aquest motiu, el passat 20 d'abril els alumnes de primer curs d'FP de Jardineria i Floristeria anàrem a la UIB per dur a terme la producció de tres espècies vegetals mitjançant el seu cultiu in vitro dins el marc de les activitats Demotec.

La tècnica que vàrem realitzar es pot resumir en 4 etapes:
                                          1. Obtenció i preparació del material vegetal
                                          2. Establiment del cultiu
                                          3. Arrelament
                                          4. Aclimatació

En primer lloc, duguérem a terme la recollida de material vegetal a l'hivernacle a partir de tiges de tres plantes mare diferents: Vitis vinifera (vinya), Nicotiana spp (tabac) i Antirrhinum majus (boca de lleó).
Posteriorment, passàrem a treballar al laboratori on realitzarem la desinfecció dels fragments vegetals obtinguts amb etanol i hipoclorit sòdic (Etapa 1).
Etapa 1: Obtenció i preparació del material vegetal

A continuació començàrem a treballar a la cabina de flux laminar per no contaminar els teixits vegetals. Vàrem eliminar les possibles parts danyades amb ajuda d'un bisturí, obtenint així els explants i finalment, els disposarem en tubs d'assaig els quals contenien el medi de cultiu MS (Murashige & Skoog) amb els nutrients necessaris per al correcte desenvolupament dels explants i la regeneració de parts inexistents. Una vegada establert el cultiu, aquest es mantingué en una cambra frigorífica a 21ºC (Etapa 2).

Etapa 2: Establiment del cultiu

Aproximadament després d'un mes des de la nostra sembra, i mantenint-se en condicions de temperatura, llum i humitat controlades, els explants desenvoluparen noves fulles i arrels (Etapa 3).
Etapa 3: arrelament


Transcorregut aquest període de temps, hem recuperat els nostres exemplars. Actualment, es troben en fase d'aclimatació (Etapa 4), la més crítica de totes. Perquè la més crítica? En aquesta etapa, els exemplars cultivats abandonen les condicions controlades que li proporciona el creixement en recipient i passen a unes condicions ex vitro dins l'hivernacle, on les condicions ambientals no es troben tan controlades. És en aquest moment on comprovarem si el cultiu ha tengut èxit i si les noves plantes produïdes es poden desenvolupar de forma autòtrofa.
Etapa 4: aclimatació

jueves, 26 de mayo de 2016

Admissió als cicles formatius de formació professional

Informam que ja s'ha publicat el calendari del procés d’admissió a la FP per al curs 2016/2017.

El procés per sol·licitar plaça s'inicia el proper 6 de juny.
Llavors la matriculació es pot fer dins el mes de juliol.
Si algú no compleix tots els requisits per matricular-s'hi, ho podrà tornar a provar al setembre.
Així mateix disposau informació sobre els requisits d'accés i el procediment per poder cursar qualsevol dels nivell de la FP en aquest enllaç.


lunes, 23 de mayo de 2016

Destí: FIMA, Saragossa

Ara farà gairebé tres mesos que alumnes d'FP Bàsica i Grau mitjà varem partir cap a Saragossa per visitar la FIMA (Fira Internacional de Maquinària Agrícola).
 
Què és la FIMA? Es tracta de la fira de maquinària agrícola més gran d'Espanya que tengué lloc del 16 al 20 de febrer a Saragossa. En aquesta fira s'hi pot trobar qualsevol aparell relacionat amb l'activitat agrícola i ramadera a més d'oferir un punt de trobada per a gent implicada en el sector. Amb el pas dels anys, la seva celebració ha anat guanyant importància ja que la primera edició fou l'any 1941. Any rere any, ha anat creixent el nombre d'empreses expositores així com també el seu grau d'innovació referent al treball en el camp agrícola i ramader, fins al punt de que l'edició d'enguany ocupava 360 000 m2 repartits en 11 pavellons, fet que convertí el dia de la visita en una jornada ben esgotadora!

La sortida no sols es centrà al recinte ferial. També varem tenir la oportunitat de visitar el casc antic de la ciutat i gaudir de l'atmosfera del Parque de Juan Antonio Labordeta on varem estar treballant amb les diverses espècies vegetals que s'hi troben.

Per acabar, els alumnes volem agrair als professors acompanyants Víctor i Pere la seva paciència amb el grup i esperam poder tornar a repetir l'experiència en un futur. 
 

lunes, 16 de mayo de 2016

Descobrint S'Avall d'en March

El passat 22 d'abril els alumnes d'FP de Grau Superior de Paisatgisme i Medi Rural tenguérem l'oportunitat de visitar els jardins de s'Avall d'en March, situats entre la Colònia de Sant Jordi i Ses Salines.



És la finca més extensa de Mallorca, amb un total de 3760 ha, i amb una col·lecció de les més grans i diverses d'Europa de plantes Cactaceae. A més d'aquesta zona, també disposa d'espectaculars àrees enjardinades amb espècies vegetals d'arreu del món, formant un conjunt de colors i formes que conviden al passeig i relaxació dins un marc immillorable. La zones externes es complementen amb dos umbracles, un ocupat amb falgueres de diverses castes i l'altre vestit d'espècies d'interior de clima mediterrani.



Una altra instal·lació que es troba a la finca és un hivernacle amb diferents varietats de cactus en miniatura, els quals aprofiten posteriorment per renovar exemplars del jardí exterior.
A part de les àrees de jardí, també s'hi troben camps de cultiu, zones boscoses i de garriga a més d'una extensa fauna relacionada amb cada ambient.

Fou una visita agradable i aprofitosa, amb en Pere com a guia, al qual agraïm la seva tasca.


Pep Toni Gómez i Biel León, Alumnes de 2n de Paisatgisme i Medi Rural 

lunes, 9 de mayo de 2016

Ressò de la Fira comarcal d'FP i Game Over

Els passats 26 i 27 d'Abril ha tengut lloc a l'IES Felanitx la Mostra d'FP de Llevant 2016 organitzada per diferents centres educatius de la comarca i la Direcció General de Formació Professional i de Formació del Professorat amb la iniciativa “Fes-te Pro”. Per otganitzar-la ens vam coordinar 28 centres i 15 famílies professionals. L'esdeveniment; que ha comptat amb una molt bona acollida per part dels visitants al voltant de 1500, ha estat notícia a diversos medis de comunicació.

A IB3, amb un reportatge en el programa Ara mateix (minut 33). I també al canal de youtube felanitx.tv.

A més a més, la premsa (Setmanari Felanitx, Diario de Mallorca, Viufelanitx i manacormanacor) fan una menció positiva sobre l'acte així com la interacció entre les diferents famílies professionals que mostraven la seva tasca i els visitants assistents. Altres diaris, El Economista i AraBalears, també se n'han fet ressò.

La pròpia Conselleria d'Educació i Universitat emet la nota de premsa per a què els mitjans coneguin el que s'ha fet.

Al Twitter i a l'Instagram ha estat tendència #festepro com a etiqueta de l'esdeveniment.

  
I això és tot |game over| fins la propera edició de la fira!