lunes, 7 de marzo de 2022

Can Feliu: vins biodinàmics, i molt més...

 



El dia 8 de Febrer de 2022 l’alumnat de 2n curs del grau superior de Vitivinicultura vam visitar les instal·lacions de Can Feliu, a Porreres, on varem poder conèixer de primera mà el celler i les vinyes així com les zones destinades a la pastura del bestiar, que en conjunt integren la filosofia biodinámica, i per tant també ecològica, amb el que es distingeix aquest celler.

Certificacions de què consta el celler Can Feliu

El propietari i responsable de l’explotació, Carlos Feliu, ens va conduir per cadascuna de les estances i els voltants que conformen la finca, i ens va mostrar els procediments i vies d’actuació característics.

Als alumnes ens va resultar molt interessant poder observar com procedeixen per a poder mantenir la certificació Demeter, que verifica la conducció biodinàmica de les vinyes i durant el procés de vinificació, passant de la teoria a l’aplicació pràctica. És a dir, veure com s’interrelacionen totes les activitats seguint els estàndards que requereix aquesta certificació, com per exemple la utilització dels fems produïts per les vaques de la possessió per a abonar les vinyes al moment precís per a que se n’extregui i s’aporti a la terra tots els nutrients necessaris per a obtenir un raïm de qualitat i sense productes químics afegits. 
L'explotació compta també amb vaques i cavalls per tal de completar el cicle dels nutrients.

D'altra banda, Carlos també ens va explicar de quines maneres han anat superant les dificultats que va suposar iniciar-se en la producció de vi anys enrere, i com s'han anat adaptant i ampliant l'oferta de productes seguint la filosofia biodinàmica, que van des de l'explotació d'un agroturisme, passant per l'elaboració de vi personalitzat, o bé la producció d'oli.
Bótes; algunes d'elles destinades a l'elaboració de vins personalitzats

Després de la visita, ens va oferir tastar Alè de Syrah 2016, Alè Cabernet Sauvignon 2016 i l’Alè d’alens 2016, dels quals vàrem gaudir i vam poder posar en pràctica les habilitats adquirides a classe de tast. 
Mostra dels diferents vins que vam tastar

Aquesta visita ens ha ajudat a veure altres fórmules de tècniques culturals i formes de vinificar que complementen l’oferta de vins de qualitat que es produeixen a Mallorca.

Àgueda Bosch
2n de GS de Vitivinicultura

No hay comentarios:

Publicar un comentario