martes, 29 de marzo de 2022

Descobrim com s'elaboren els escumosos de Miquel Gelabert!

Els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior en Vitivinicultura han tengut l'oportunitat de visitar el celler Miquel Gelabert, ubicat a Manacor. Fundat l’any 1985, aquest celler ha anat evolucionant al llarg dels anys sense perdre de vista el seu objectiu: investigar, testar i millorar el cultiu de la vinya així com també els seus processos de vinificació, essent avui en dia una empresa familiar que no deixa de créixer i de sorprendre a aquells que tasten els seus vins.


De la mà de Miquel Gelabert i de Maria Miquel, es va aprofundir en com es duu a terme el procés d’elaboració de vi escumós, entrant en detall en cada una de les etapes que formen part de la seva vinificació. A més, els alumnes varen poder observar la maquinària associada, varen prendre consciència del paper que juguen els llevats i les lies dins botella durant el procés d’elaboració, varen poder presenciar com es realitza un desgorjat manual i també varen poder tastar l’escumós blanc i rosat «Son Moix».




A més a més, Gelabert va fer un repàs de la resta de vins que comercialitzen, apuntant aquelles notes més destacables de cada un dels vins presentats i es varen donar a tastar els següents: Chardonay Roure i Gran Vinya Son Caules.

Des de l’IES Felanitx es vol agrair a la família el temps dedicat als nostres alumnes!





No hay comentarios:

Publicar un comentario