viernes, 25 de marzo de 2022

Visita a Armero i Adrover amb l'alumnat de 3r d'ESO!

El Departament d’Agrària i Indústries alimentàries ofereix a 3r d’ESO el projecte «De la terra a la copa: feim vi!». En aquest projecte, els alumnes treballen sabers relacionats amb el cultiu de la vinya, les etapes pròpies del procés de vinificació i el més rellevant que envolta la cultura vitivinícola. A més, es fomenta el treball cooperatiu, la iniciativa i la creativitat i es transmet el lligam entre el projecte escolar i el sector vitivinícola. D’acord amb això, l’alumnat del projecte ha visitat aquesta setmana el celler Armero i Adrover Vinicultors.

Durant el primer trimestre, els alumnes varen treballar a fons tot allò relacionat amb el cultiu de la vinya i amb els aspectes més importants del raïm que posteriorment tenen significança en el vi. En aquests moment del curs, els alumnes ja han treballat de manera teòrica i pràctica continguts relacionats amb el procés d’elaboració de vi. De fet, ja es troba en marxa la seva pròpia vinificació!


Amb la visita al celler, han pogut comparar tot allò que estan realitzant a l’IES Felanitx amb les operacions que es duen a terme a un celler, i sabeu què? Gairebé sols canvia l’escala, ja que han pogut comprovar com la maquinària, materials i equipament són pràcticament els mateixos, això sí, a l’IES Felanitx tot té una menor dimensió.

Durant la visita es va poder conèixer la metodologia de treball d’Armero i Adrover Vinicultors, es va fer un repàs per la maquinària i equipament que disposen a les seves instal·lacions (dipòsits, premses, filtres...) i també es va poder entrar a la sala de botes i laboratori. A més, varen veure en plena acció als seus treballadors duent a terme el procés d’etiquetat.


Des de l’IES Felanitx es vol agrair a l’empresa, i especialment a Luís Armero, el temps dedicat durant la visita!




No hay comentarios:

Publicar un comentario