miércoles, 11 de julio de 2018

Diversitat agrícola i formativa a Itàlia

Ana Ramal, professora de la FP Agrària a La Toscana.
Ana Ramal, professora de Formació Professional Agrària, ha dut a terme el present curs una visita tècnica de tres dies (job-shadowing) a varis centres formatius i empreses d'Itàlia gràcies a la coordinació de la Direcció General de Formació professional i Formació del Professorat de la Conselleria d'Educació i Universitat per dur endavant aquesta mobilitat de professors en el marc del projecte Erasmus + vigent.

L'estada s'inicia amb la presentació del Projecte EuroFP Balears III i cooperació internacional en Formació Professional a Balears a l'Institut Professional di Stato Servizi per l'Enogastronomia e l'Ospitalità Alberghiera Giusepe Minuto. en la localitat de Massa. Es compara l'FP en els sectors més rellevants de la regió fent especial incidència en els sector agrari i el sanitari.

També es visita l'Institut Tecnològic Agrari Nicolao Brancoli Busdraghi situat a la localitat de Lucca que compta amb una empresa agrícola didàctica que dóna sortida comercial a l'oli, el vi i la hortalissa que s'hi produeix. A banda, es visiten empreses de producció d'hortlaissa, fruiters, vinya i planta ornamental.

L'estada es completa amb una visita al celler Terenzuola (Liguria) on els propietaris i alumnes en pràctiques acompanyats per F. Petacchi (president de l'agrupació Opus Vitis) aporten una informació ben indicada de cara l'ampliació de l'oferta formativa agrària amb els estudis de Tècnic Superior en Vitivinicultura a l'IES Felanitx.



No hay comentarios:

Publicar un comentario