viernes, 16 de febrero de 2024

Dia del viticultor 2024

Dia del viticultor 2024


Avui agraïm l'oportunitat de participar de la celebració del Dia del viticultor organitzada per Vi de la terra Mallorca (Indicació Geogràfica Protegida) amb prop de 300 viticultors i més de setanta cellers adscrits que elaboren vins amb raïm exclusiu de l’illa.

 

Assemblea de l'IGP Vi de la Terra Mallorca

Representants del professorat i alumnat de l'IES Felanitx

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi de la Terra Mallorca convoca, també en aquest dia, la seva Assemblea Anual i aprofita per mostrar els resultats de la campanya i anunciar els reptes que es proposa a curt termini.
Estarem pendents dels resultats de les recerques sobre sòls, història i comercialització que ens permeten conèixer millor l'estat de la situació i proposar mesures de millora qualitativa per a tots els vins mallorquins; entre d'altres les possibles noves autoritzacions de productes, acreditació Aneca, noves campanyes, actualització de taxes i la celebració de noves edicions del RWF (Raïm wine fest).

 

En l'edició del 2024, s'ha encetat el lliurament del guardó "Vinyovol" per destacar la trajectòria d'una persona dedicada a la vinya i com a figura essencial en la qualitat del vi. L'ha estrenat Sebastià Batle, de Biniali i amb vuitanta nou anys, "testimoni viu de la pagesia mallorquina".

A més, ha comptat amb la participació de Joan Llabrés, D.G. de qualitat agroalimentària i producte local del Govern de les Illes Balears; Pilar Amate del Departament de promoció econòmica i desenvolupament local del Consell de Mallorca i Bartomeu Pasqual de la Universitat de les Illes Balears.

En un context de suport a les mobilitzacions del sector agrari per a la millora de les condicions generals, la vinya continua el seu desenvolupament i a l'IES Felanitx tractam de contribuir amb la professionalització de les persones que s'incorporen al món vitivinícola i amb un bon relleu generacional a vinyes i cellers.


 #DiaDelViticultor #🍇 #Verema2023 #DíaDelViticultor #DíaDelViticultor #🍷 #videlaterramallorca #iesfelanitx #fpagraria #industriesalimentaries #mallorca #agricultura #vitivinicultura #vinya #vins #vinssintitut #🍷


 

 Enhorabona viticultors!

No hay comentarios:

Publicar un comentario