jueves, 28 de noviembre de 2019

Visita tècnica a centres gallecs de Vitivinicultura

Dins  el programa d'experiència formativa Actualització de la formació professional per a cicles d'FP convocat per la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat per al curs 2019-2020, docents del departament d'agrària han realitzat una visita tècnica a diversos centres gallecs on s'imparteix el cicle formatiu de grau superior de vitivinicultura.

Les visites realitzades tenen com a principal objectiu fomentar l'actualització, innovació i millora de la tasca educativa en el cicle de vitivinicultura a l'IES Felanitx, el qual és de recent implantació.

La primera aturada del conjunt de visites fou a l'IES Ramón Cabanillas, localitzat a Cambados (Pontevedra). Els docents de l'IES Felanitx varen tenir la oportunitat de visitar l'espai on els alumnes del cicle formatiu duen a terme les classes i l'activitat pràctica a l'estació de viticultura i enologia de Galícia (EVEGA). En les seves instal·lacions es varen poder veure els camps experimentals, aules, laboratoris i el celler.


A més a més, es varen visitar dues bodegues que reben alumnes d'aquest centre per dur a terme la formació en centres de treball (FCTs). En concret, es visità el celler Paco&Lola a Meaño y Mar de Frades a Meis, ambdues incloses en la DO Rias Baixas.

La visita a Paco&Lola va estar guiada per Núria, l'enòloga del celler i també acompanyà als docents de l'IES Felanitx Justa, professora del centre amfitrió. Durant el recorregut es conegueren les seves instal·lacions, l'història i orígens de la Cooperativa Vitivinícola Arousana, els principals processos d'elaboració de vins de la varietat Albariño i finalment les diverses referències i edicions especials de la firma Paco&Lola.


Al celler Mar de Frades assistiren els professors de l'IES Felanitx acompanyats de Montse, docent de l'IES Ramón Cabanillas. La visita fou de la mà de Bego, enòloga del celler. Durant el recorregut es pogueren observar les vinyes, la majoria amb un sistema de conducció emparrat, les instal·lacions pròpies del celler, es comentaren col·laboracions benèfiques de l'empresa i finalment es llistaren també les referències del grup Zamora Company.


Estau atens a les següents publicacions per saber quins indrets han estat visitats pels docents mallorquins!

L'FSE inverteix en el teu futur! Aquesta actuació està cofinançada pel Fons Social Europeu en el marc del Programa Operatiu d'Ocupació, Formació i Educació de lFSE 2014-2020.

No hay comentarios:

Publicar un comentario