martes, 4 de junio de 2019

Actualització docent

Durant el present curs, a l'IES Felanitx s'ha cursat per primera vegada a les Illes Balears el Cicle Formatiu de Grau Superior de Vitivinicultura. Com tots els inicis, el començar un cicle nou implica un esforç per part de l'administració, centre, professorat i alumnat, els quals són els protagonistes dels estudis.


El curs començà amb una visita per part del professorat a diferents escoles de vitivinicultura de referència repartides entre la Comunitat Valenciana i Catalunya.
El viatge formatiu s'inicià amb l'Escola de Viticultura i Enologia de Requena on a més a més, es va poder fer una visita tècnica al celler Pago de Tharsys.
Reunió amb l'equip directiu de l'Escola de Viticultura i Enologia de Requena

La ruta formativa continuà cap a Catalunya on allà els docents de l'IES Felanitx varen ser rebuts a l'Escola d’Enologia Jaume Ciurana.
Cap d'estudis de l'Escola d'Enologia Jaume Ciurana mostrant el
sistema organitzatiu del magatzem del celler de l'escola
A més de visitar les instal·lacions del centre formatiu, es realitzà una visita tècnica a la bodega Álvaro Palacios on es varen poder observar les típiques vinyes en coster.
Visita a les vinyes amb l'enòleg del celler, n'Oriol Castells
El darrer centre visitat fou l’Escola de Viticultura i Enologia de Mercè Rossell i Domènech on es va poder percebre la seva trajectòria formativa en el sector en cada un dels seus racons.
A més més, no sols es va tenir la oportunitat de conèixer les instal·lacions del centre educatiu sinó què també es va poder visitar la bodega Agustí Torelló Mata.
Part del cos de professors de l'escola d'acollida juntament
amb els docents de l'IES Felanitx
Agustí Torelló Mata explicant els inicis de la tradició familiar


El viatge formatiu explicat encetà un conjunt de formacions que s'han anat realitzant al llarg de tot el curs emmarcades en una Actualització Vitivinícola on s'han tractat temes de normativa vitícola (de la mà de Felip Gilabert), normativa vinícola (amb la formació de Miquel Àngel Frau), seguretat alimentària (amb la participació de Jesús Martínez), cultiu de la vinya pel que fa al vegetal, sòl i varietats (on participaren José Escalona, Jaume Vadell i Joan Rosselló), vinificació (amb Andreu Oliver), anàlisis enològiques (amb la formació proporcionada per Joan Mora) i una introducció al tast (amb Julio Torres).

De la mateixa manera què els nostres alumnes, els docents aprenem de forma contínua per estar a l'ordre del dia en les darreres novetats i actualitzacions a fi de què tots els nostres alumnes estiguin el millor preparats pos
sible per a la posterior inserció laboral.






No hay comentarios:

Publicar un comentario