viernes, 4 de febrero de 2022

Visita tècnica a Bodegas Bordoy

Els alumnes de primer curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Vitivinicultura, juntament amb els alumnes del Certificat de Professionalitat d’Elaboració de vins i licors han tengut l'oportunitat de visitar Bodegas Bordoy.

El celler i les seves vinyes s’ubiquen a la marina de Llucmajor, essent aquesta ubicació la responsable de la naturalesa del seu sòl: «terra de marès». De la mà de Sandra Adrian, l’alumnat ha pogut conèixer l’ànima de Bodegas Bordoy i com han anat evolucionant al llarg dels anys fins a arribar a l’actualitat.


La visita tècnica començà amb una breu explicació d’Adrian sobre el punt de partida: la vinya. Es va fer una revisió de les varietats amb les quals treballen i es posà de manifest el tarannà de l’equip de feina «estimació cap a la vinya».



Seguidament, es va fer un recorregut pel celler tot mostrant com canvia la seva funcionalitat atenent al moment de l’any en què es troben, assenyalant la importància de les mans de les persones que treballen respecte als avenços que aporta la tecnologia.



Posteriorment, els alumnes varen poder veure la sala de criança on Adrian va explicar diferents projectes que tenen en marxa amb Carmina Sender, l’enòloga del celler. En aquest moment es va posar sobre la taula l'oportunitat d’innovació i experimentació sorgida arrel de la situació causada per la COVID-19, ja que en aquests temps, l’empresa no ha aturat ni un segon.



Finalment, els alumnes varen poder tastar diferents vins, en concret:
>Fermança blanc (Premsal i Giró Ros)

>Fermança rosat (Callet i Merlot)

>Marès rosat (Manto negro, Callet, Merlot, Cabernet Sauvignon)

>Marès negre (Callet, Merlot, Cabernet Sauvignon)

Des de l’IES Felanitx es vol agrair a Bodegas Bordoy l'oportunitat d’haver pogut visitar les seves instal·lacions i especialment, es vol agrair a Sandra el temps dedicat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario