miércoles, 9 de febrero de 2022

Visita a Poraxa


El dia 21 de Desembre de 2021 l’alumnat de 2n curs del grau superior de Vitivinicultura vam visitar les instalacions de Poraxa a Porreres per a conèixer les seves metodologies de producció i organització.


Poraxa es una fàbrica que produeix poliestirè expandit i el converteix en diversos productes, com material de construcció i articles per a l’hosteleria, comerços, exposicions, etc. Té una perspectiva de mercat molt prometedora, i aposta per la millora contínua en tots els aspectes del negoci, com demostren l’aplicació de metodologies d’optimització en l’ús de l’espai, l’aposta per l’ús d’energies renovables, i el reciclatge de les restes de materials que els arriben a través de la fracció groga.


Blocs de poliestirè expandit. Al fons, dipòsits de poliestirè expandit sense compactar i blocs elaborats amb materials reciclats.



A les seves instal·lacions ens va atendre el gerent de l’empresa, Toni Garí, que, molt amablement, ens en va mostrar tots els racons. En general a l’alumnat ens va cridar molt l’atenció la seva filosofia de treball i gestió de l’empresa ja que sempre tenen en ment nous objectius per incrementar l’eficiència en el treball realitzat.


Panells informatiu de l'ús de les màquines, els objectius que es plantegen, i les eines associades a cadascuna.


Aquesta visita ens ha ajudat a prendre consciència de la importància de l’organització de l’espai de treball i de com confiar en l’equip de feina per què sigui un grup el més eficient possible i així aconseguir els objectius que es plantegen.




No hay comentarios:

Publicar un comentario