miércoles, 27 de enero de 2021

Treballam amb un autoanalitzador multiparamètric!

Aquest mes de gener els alumnes de primer curs de grau superior de Vitivinicultura visitaren el celler Armero i Adrover Vinicultors amb l’objectiu principal de conèixer un dels aparells estrella dels laboratoris enològics: l’analitzador químic automàtic. Es tracta d’un autoanalitzador multiparamètric que permet no sols disminuir les hores de treball manual del tècnic sinó que també ofereix la possibilitat de dur a terme una gran quantitat d’analítiques en un temps relativament curt i a més a més, emprant un volum de mostra reduït. Aquest fet possibilita que es puguin tenir dades fiables d’un gran nombre de rèpliques, ampliant així la quantitat d’informació de què disposa l’analitzador.

   

Durant la visita els alumnes adquiriren coneixements sobre les parts bàsiques de l’aparell, la funció de cada una d’elles, les analítiques més habituals que duu a terme el celler, les tasques de manteniment requerides i el seu cost. D’altra banda, escoltant el testimoni de Xisca Armero, els alumnes varen poder fer un llistat dels pros i contres de l’aparell.


Els alumnes no sols varen poder conèixer de primera mà l’autoanalitzador, sinó que també el varen poder emprar. En aquesta ocasió, dugueren a terme diferents analítiques de tipus enzimàtic i químic sobre mostres de vi blanc, rosat i negre. En concret, realitzaren la determinació de sucres residuals, acidesa volàtil, antocians i polifenols.

Agraïm a Luís Armero i Xisca Armero el temps dedicat, perquè amb aquest tipus d’activitats de col·laboració entre empresa i centre educatiu, els alumnes poden adquirir coneixements professionals actualitzats que enriqueixen els treballats a l’IES.


#vitivinicultura #formacióprofessional #anàlisis #enològiques

No hay comentarios:

Publicar un comentario