martes, 5 de noviembre de 2019

Josep María Natta visita l'IES Felanitx!

El passat 30 d'octubre Josep María Natta, Pep per als més propers, visità l'IES Felanitx per explicar la seva visió professional -i personal- del món dels licors i destil·lats.




Natta es llicencià en Ciències Químiques al 1999 a la Universitat de les Illes Balears, continuà la seva formació d'àmbit amb un Màster en Ciència i Tecnologia Química i posteriorment amb un Màster Universitari en Nutrició Humana i Qualitat dels Aliments també a la nostra universitat, culminant la seva formació acadèmica amb un doctorat en Ciències de la branca química.

Durant el seu recorregut com a professional, podriem dir que en Josep María ha sabut tocar diverses àrees d'allò més bé ja que té experiència docent com a professor associat a la universitat de les Illes i a més a més, ha impartit nombrosos cursos de formació sobre aiguardents, licors i destil·lats en diferents centres de la nostra comunitat, entre ells, un impartit a l'IES Felanitx orientat als docents del Cicle Formatiu de Grau Superior de Vitivinicultura.

D'altra banda, l'any 1990 i fins a dia d'avui exerceix de responsable de Control de Qualitat i I+D+I a les destil·leries Antonio Nadal-GrupTúnel i a més també ha estat tècnic enòleg al celler Tianna Negre de la DO Binissalem Mallorca.

I si pensau que amb tanta feina en Pep no ha tengut temps lliure per fer més coses, us equivocau ja que baix la seva firma podeu trobar nombroses publicacions de caire científic així com també llibres com "El Palo de Mallorca, una curiosa beguda" o "Les Herbes de Mallorca", entre altres.




La vetllada va ser molt amena i amb participació activa dels assistents. Després de fer un ràpid repàs pels processos d'elaboració més habituals del sector dels licors i destil·lats, en Pep començà a donar pinzellades sobre els productes que posteriorment es varen poder tastar: el Vermut Muntaner Blanc i Vermut Muntaner Rosso

Tots els assistents tengueren la oportunitat de conèixer de primera mà com havia estat la fase inicial de disseny d'aquests productes i com s'havia arribat al punt d'obtenir el que es tenia a la copa, tot fent referència a detalls molt curiosos i interessants.



Vermut Muntaner Blanc: de color groguenc, gran franja aromàtica, agradable en boca amb notes herbàcies i especiades. 

Vermut Muntaner Rosso: de color vermellós intents amb vetes ataronjades, equilibrat en boca i també amb notes herbàcies i especiades, en aquest cas, amb regust a pruna ben madura.




La sessió acabà amb una comparació dels dos vermuts contemplant les seves característiques organolèptiques derivades de la seva composició així com també fent referència a la forma d'adaptació del treball de l'empresa productora, no sols adaptada a les demandes dels clients de la nostra zona sinó també contemplant l'exportació.



No hay comentarios:

Publicar un comentario