martes, 12 de noviembre de 2019

Albert Dols visita l'IES Felanitx!

Aquest curs 2019/2020 el departament d'Agrària i Indústries Alimentàries continua amb el cicle de col·loquis iniciat el curs passat que du per títol «Passat, present i futur de la vinya i el vi a Mallorca», encetat el passat 5 de novembre amb n'Albert Dols Martorell, del celler Cap Andritxol de Sencelles.

Dols es llicencià en Biologia i Bioquímica a la Universitat de les Illes Balears al 2014 on continuà la seva formació cursant el màster de Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada. A més a més, en aquesta entitat, participà com alumne col·laborador en el Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut durant tres anys. 

El seu recorregut com a professional en el sector vitivinícola s'inicià cap al 2016 on fou treballador de camp i de celler a Tiana Negre. Un any després -i fins a dia d'avui- s'ubica professionalment a Sencelles. En concret, al celler Cap Andritxol on exerceix d'encarregat de camp i de celler, a més de tutor de pràctiques d'un dels alumnes que cursen el Cicle Formatiu de Grau Superior de Vitivinicultura. 



Encara que la seva presència en aquest sector es troba en el seus inicis, es pot dir que n'Albert és una persona pacient, amb predisposició per encarar nous reptes i amb gran empatia, fet que el converteixen en un jove amb projecció de futur en el sector. 

Durant el col·loqui es tengué la oportunitat de conèixer de primera mà com varen ser els seus inicis en el món del vi, considerant la seva experiència professional però també la personal. Dols exposà les inquietuds i entrebancs que anaren sorgint en el seu camí i també com es va desfer per superar-los i seguir millorant en la seva tasca. 

Per finalitzar la jornada, es tastaren diferents vins del celler Cap Andritxol on n'Albert convidà a la participació dels assistents per fer una descripció organolèptica així com també una comparació entre productes. Els vins que es tastaren varen ser: Defensor 2017 (blanc), Defensor 2018 (blanc) i Matacà 2017 (negre).


A més a més, N'Albert va tenir el detall de dur unes mostres del rosat Vigília 2019 encara en procés d'elaboració, de manera que tots els assistents varen poder analitzar amb els seus sentits un vi encara sense acabar, creant la curiositat de saber com es trobarà el mateix vi d'aquí uns mesos. 

Des de l'IES Felanitx es vol agrair la dedicació i entusiasme de n'Albert, ja que d'aquesta manera, públic professional i no professional del sector té la oportunitat de conèixer i aprendre a partir de la veu en primera persona de tècnics del sector.

No hay comentarios:

Publicar un comentario