domingo, 21 de mayo de 2023

Job Shadowing - Portugal

 Durant aquest mes de maig, professorat de Formació Professional de l’IES Felanitx ha realitzat diferents mobilitats en el marc del programa Erasmus+ EuroFP Balears VI. Entre elles, un Job Shadowing a Portugal on docents de les famílies professionals d’Electricitat i electrònica, Administració i gestió, Indústries alimentàries i Agrària han pogut conèixer i compartir experiències d’ensenyament-aprenentatge amb dos centres del país veïnat.

El primer centre visitat s’ubica a Seia. Es tracta de l’Escola Profissional Serra da Estrela (EPSE) la qual destaca per la seva trajectòria en Formació Professional acollint alumnat de tota la comarca. Durant dos dies, els docents es familiaritzaren amb el sistema educatiu portuguès, varen observar el seu funcionament, analitzaren i compararen la tipologia d’alumnat i es varen integrar aspectes per establir futures col·laboracions, tant educatives com professionals. En aquest sentit, es varen visitar diverses empreses, entre elles el celler António Madeira, on elaboren vins naturals i biodinàmics; la gestoria Gestgarconta, la qual treballa amb la majoria de microempreses de la zona i la fàbrica de sabates Ara Shoes, on disposen de diferents sistemes automatitzats de producció.

 

 

 

La segona ciutat visitada va ser Santo Tirso, on l’Escola Profissional Forave va ser un gran exemple de treball cooperatiu i col·laboratiu entre diferents cicles formatius, seguint una estratègia de finançament on participen de manera directa empreses del sector. En aquest sentit, és un centre de referència en la branca electrònica i mecànica, així com també en la de creació de polímers i manteniment industrial.

 

 

Aquest tipus de mobilitat és una oportunitat per conèixer altres escoles i instituts a l’estranger, per poder així crear lligams entre centres i poder efectuar diferents col·laboracions, entre elles rebre especialistes del sector, acollir alumnat per a dur a terme formació en centres de treball i rebre professorat per impartir classes. A més a més, el fet d’intercanviar idees i coneixements juntament amb la realització de jornades d’observació en diferents centres permet detectar carències i necessitats, així com també fortaleses dels respectius centres educatius participants.








No hay comentarios:

Publicar un comentario