martes, 4 de abril de 2023

L'alumnat visita la UIB! (II)

Com es comenta en la publicació anterior, els alumnes del CFGS en Vitivinicultura visitaren el passat dimecres les instal·lacions de la UIB. Després de la xerrada de Margalida Gomila, es va conèixer la tasca que realitza el grup d'investigació de Josefina Bota en relació al Sanejament de virosis de varietats locals de vinya així com també les Pràctiques de maneig de la vinya per millorar la sostenibilitat AGROSUST dins el projecte "Cap a una viticultura sostenible". 

Bota, detallà les pautes bàsiques per realitzar el sanejament d’una varietat de Vitis vinifera utilitzant tècniques de cultiu in vitro. Una vegada feta la selecció de les varietats a sanejar, s'obtenen explants de la gemma apical, es desinfecten amb hipoclorit sòdic i etanol al 70%, es sembren en medis de cultiu enriquits i s'incuben en cambres amb la temperatura i fotoperíode controlats.


 

A mesura que passa el temps, les plàntules deixen de presentar un metabolisme heteròtrof i passen a ser autòtrofes, moment en què s'inicia la seva aclimatació en condicions cada vegada menys controlades.

Després d’aquest llarg procés, la taxa de supervivència és baixa però suficient per analitzar l'absència de partícules víriques.


 


Durant la visita també es varen poder veure mostres de projectes que s'estan duent a terme actualment i a més, també es va visitar la vinya experimental.
 


 



No hay comentarios:

Publicar un comentario