“Suquí” és un vi negre jove. De la collita 2022, té una coloració vermella picota brillant. El seu aroma és d'intensitat mitjana i combina notes dolces com de llepolies amb records de fruita vermella (maduixa i cirera) i aromes vegetals. En boca és sec i de bona acidesa, també ens recorda la fruita vermella. És agradable al paladar i fàcil de beure. Ideal per aquell qui gaudeixen dels vins poc astringents. Per ser un vi jove, el moment òptim del seu consum és aquesta primavera. El vi "suquí", beveu-lo suara!
“Suquines” és el vi blanc d’enguany. Elaborat a partir de raïm de la varietat de Premsal (també citada com a moll) pels alumnes de Vitivinicultura en l'anyada 2022. És un vi brillant, de capa baixa i de color groc pàl·lid. Al nas presenta lleugers records de fruita blanca com ara la poma i la pera. També aboca subtils notes de fruits secs aportats per la fusta. En boca té un atac sec amb un volum lleuger i una persistència breu. És recomanable consumir aquest vi en l’any posterior a la verema. Suquines és una botella de vi de Premsal blanc, la varietat blanca i autòctona més comuna a les Illes Balears; just suquines!
“Suquinetes
” és un vi brisat. El present curs hem experimentat amb la vinificació de la varietat autòctona Premsal blanc tractant-la com si fos per a elaborar un vi negre; és a dir, amb tot el gra, incloses les pells i els pinyols. Això li ha donat al vi un color groc palla molt suau i unes aromes cítriques i de fruita blanca. En boca, és lleugerament voluminós i sedós. Hem comercialitzat aquest vi dins l'institut amb una edició limitada al dia dels enamorats, amb la col·laboració dels estudiants de Jardineria i floristeria. Suquinetes és una invitació amable a acostar-te per gaudir plegats d’una copa de vi.
Perquè pugueu gaudir de SUQUÍ, SUQUINES I SUQUINETES, els Tècnics superiors en Vitivinicultura de l'IES Felanitx han treballat en tot el procés —des de la verema fins a la comercialització— amb esforç i implicació. Han millorat les seves competències professionals tenint en compte l'actitud «km zero», evitant el transport innecessari i promovent els productes locals, de temporada i respectuosos amb el medi natural. Han aprofitat to el bo que tenim su-aquí.
No hay comentarios:
Publicar un comentario