La fenologia de la vinya permet conèixer i estudiar com evoluciona aquest cultiu al llarg de l’any. Identificar les diferents fases i la seva relació amb l’entorn permet al nostre alumnat entendre la biologia del cultiu i aprendre a planificar les tasques i accions a fer en el vinyet en funció del moment de l’any.
L'inici del curs coincideix amb la maduració del fruit i amb ella una de les accions més esperades: la verema. En aquell moment, es dugué a terme la recollida del fruit fent una primera selecció al propi vinyet i posteriorment una segona selecció ja al celler de l’IES Felanitx.
Actualment, ja ha començat la caiguda de la fulla, de manera que la part aèria comença a aturar la seva activitat i ben aviat, les arrels començaran el repòs vegetatiu. Aprofitant aquest moment, el nostre alumnat ha dut a terme la implantació d’una alineació de romaní i lavanda al vinyet a més de fer una revisió dels seus elements estructurals.
Estau atents per seguir els canvis que sofreix aquest cultiu!
No hay comentarios:
Publicar un comentario