jueves, 23 de abril de 2020

La mare de Sant Jordi. Celebracions amb roses i llibres

El mes d'abril i el mes de maig ofereixen dues festivitats molt arrelades en el nostre entorn. D'una banda, avui 23 d'abril és la diada de Sant Jordi i d'aquí deu dies, el primer diumenge de maig, és el "dia de la mare". Ambdues festes són celebrades pel sector de la floristeria. Aquí vos en feim dos cèntims sobre aquestes celebracions.

La diada de Sant Jordi ha pres força els últims anys amb regals de roses i llibres, símbols d'amor i cultura. Ja es festejava des de fa molt de temps amb la Fira de les roses com a Dia dels enamorats als Països Catalans i des de 1995 amb el Dia Internacional del llibre i del dret d'autor declarat per la UNESCO.
Els floristes venen roses i els llibreters llibres. No sempre però en certs anys podem veure sinergia entre els dos tipus de negoci. És una festa mediàtica pels escriptors que aprofiten per dedicar els llibre venuts en les parades instal·lades a rambles i places arreu de pobles i ciutats. Enguany però, la situació de confinament per l'estat d'alarma a causa de la pandèmia de la Covid-19 ha obligat als negocis a afrontar la campanya de Sant Jordi d'una manera diferent amb més enginy  i tractant de mantenir la confiança i suport dels clients compromesos. Així doncs, no només ens mostren ofertes per aquest dia sinó també amb servei a domicili o alternatives a les roses de les que vos mostram un aparell de fotos aquí baix.

El dia de la Mare es celebra en diferents dates segons el país i ha esdevingut en controvèrsia per la mercantilització del símbol de la mare. Així i tot, aquí el primer diumenge de maig es celebra tan en el vessant religiós, comercial però sobretot familiar.

A l'IES Felanitx hem comptat des de fa temps amb empreses col·laboradores per a la realització de la FCT (Formació en centres de treball) pels nostres alumnes del CFGM en Jardineria i floristeria i de FP Bàsica en Agrojardineria i composicions florals. Entre d'altres empresem comptam amb: Flors Bordoy Garau (Felanitx), Floristeria Trébol (Portocolom), Sa Morera i Floristeria Avinguda (Manacor), Floristeria i Garden Center Mimosa (Porto Cristo), Can Murtó (Porreres), Floristeria Marga (Petra), Son Perxana (Vilafranca), Jardineria i floristeria Capó (Cala d'Or), Sa Floristeria (Santanyí), SalMa Flors i Can Pellisseta (Campos), Flors Lita (Artà), Fronda, Las Palmeras, José Luís i Flors Fornés (Palma).

Gràcies a totes elles!

















Bona diada de Sant Jordi!

No hay comentarios:

Publicar un comentario