jueves, 20 de junio de 2019

La Família Professional Agrària als mitjans de comunicació

Durant aquest curs 2018/2019 els estudis de Formació Professional impartits a l'IES Felanitx han aparegut a diversos mitjans de comunicació. Entre les diferents notícies tractades, destacar l'interès pel nou cicle implantat de Vitivinicultura on se n'ha parlat a diaris, programes de ràdio i xarxes socials, també la participació en un acte solidari a  Sant Llorenç i la realització d'una visita tècnica a centres que també imparteixen el nou cicle implantat per part del professorat. 

El recorregut mediàtic s'inicià a principis de curs amb una entrevista al cap d'estudis Tomàs Clar al diari Ultima Hora, on expressà el seu punt de vista en relació a la posada en marxa d'aquest nou cicle.


El cicle de Vitivinicultura també va ser tractat al programa Incorporació immediata d'IB3 ràdio. Amb en Toni Traveria es va fer un repàs a l'organització dels estudis, perfil de l'alumnat que demanda aquesta formació i a més a més, el sector empresarial va fer la seva aportació. En concret, amb la intervenció d'Esperanza Nadal (Vins Nadal) i Robert Ribas (Celler Cap de Barbaria).
Tomàs Clar, Ana Ramal, Toni Traveria i Esperanza Nadal.

Del cicle de Vitivinicultura també se'n donaren unes pinzellades a l'Informatiu Balear (a partir del minut 19) on els alumnes tingueren la oportunitat d'expressar la seva visió sobre aquests nous estudis a l'IES Felanitx i en Toni Bennàssar, president de la DO Pla i Llevant, també fer la seva aportació.
Miquel Nolla i Jonás Fernández, alumnes de Vitivinicultura.

Dia 8 de novembre es dugué a terme una taula rodona al programa IB3 notícies (min 40) on es parlà una altra vegada d'aquests estudis, centrant-se amb la relació amb les empreses.

Catalina Veny, Tomàs Clar i Catalina Pasqual




El mes de novembre el centre participà en l'activitat conjunta amb els altres centre de FP Agrària per iniciativa de Flors Pep Lluis consistent en una col·laboració amb l'Ajuntament de Sant Llorenç per agrair la solidaritat del poble mallorquí envers la recuperació del municipi després de les greus torrentades ocorregudes a la tardor. Tota l'ajuda rebuda es va sintetitzar en el lema "Som més que una illa" i per això vam elaborar un mural floral amb la paraula "Gràcies".







Pel desembre, part de l'equip del professorat del departament dugué a terme una visita formativa per conèixer el model educatiu diferents escoles de la zona del Priorat i de Requena. En aquest darrer cas, la visita a l'Escola d'Enologia i Viticultura fou comentada a una nota de premsa de El Periòdic.


El curs està a punt d'acabar, i la millor notícia que pot donar l'equip educatiu és aquella relacionada amb l'aprenentatge dels alumnes. Aquests han acabat un any escolar ple de vivències, coneixements, aprenentatges i experiències al centre educatiu que se'n duen a la motxilla per passar l'estiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario