miércoles, 29 de mayo de 2019

Vins Miquel Gelabert a l'IES Felanitx


El passat divendres 17 de maig tingué lloc la tercera sessió del cicle de col·loquis Passat, present i futur de la vinya i el vi a Mallorca, en aquest cas amb el celler Vins Miquel Gelabert del poble veí. 

Una cinquantena d'assistents varen poder gaudir de les paraules d'experiència d'en Miquel, tot fent un repàs dels seus inicis fins arribar al dia d'avui.



Per sorpresa d'alguns, en Miquel inicià de ben jovenet la seva carrera laboral entre fogons, fins i tot va treballar com a xef privat de l'exèrcit general de les Illes Balears. Amb el temps guanyà experiència a la cuina però també a la vinya i el vi, on per aquells anys "fer vi" era el seu hobby. 
Amb els anys, Miquel va establir el seu propi restaurant juntament amb la seva dona, na Maria. Evidentment, en el seu restaurant no hi faltava una impressionant carta de vi on es podien trobar els d'elaboració pròpia i passats uns 10 anys el matrimoni decidí enfocar el seu treball en la producció de vi, de manera que el seu hobby es convertí en la seva feina. 

En Miquel començà a plantar els seus primers ceps a mitjans dels anys 80 però no va ser fins al 1985 què fundà la seva bodega. Pioner en l'elaboració de vins amb varietats autòctones, també treballa i experimenta amb varietats d'altres llocs d'arreu del món. De fet, va ser el primer en plantar Riesling a la nostra illa.

En aquesta ocasió, el ponent convidat ja havia despertat interès entre els alumnes del Cicle de Grau Superior de Vitivinicultura perquè un dels nostres alumnes l'ha pogut conèixer abans que la resta ja què el mes passat començà l'estada formativa en empresa al seu celler. Aquesta trobada serví per a què la resta -no sols alumnes- sinó també docents i persones interessades en el sector el poguessin conèixer de ben a prop, en un ambient proper què va permetre què els assistents li demanessin dubtes i inquietuds relacionades amb el món del vi.


En Miquel ha pogut aprendre i rescatar l'art i els secrets dels pagesos d'un temps i actualment combina tots aquests coneixements amb la tecnologia moderna. Cada un dels seus vins duu el seu segell d'identitat i dia rere dia el celler creix, juntament amb l'esforç de tota la família. I no sols a creixen en producció sinó en relació a qualitat i reconeixement dels seus vins, ja que duen a les seves esquenes més de 100 premis. 

El celler elabora més de 20 vins diferents entre blancs, rosats, negres, i ara també espumosos els quals duen la fidel petjada del seu fill.

Després del col·loqui, es dugué a terme un tast dels seus vins més representatius. En concret:
Chardonnay Roure 2017
- Golós Rosat 2017
- Gran vinya son Caules 2011



No hay comentarios:

Publicar un comentario