martes, 7 de mayo de 2019

Un hotel... d'insectes?

La setmana passada els alumnes de formació professional bàsica d'Agrojardineria i composicions florals iniciaren la seva formació en centres de treball (FCT). Els darrers dies a l'IES han estat duent a terme diverses proves i activitats i entre elles la què avui us presentam.

Què respondríeu a... hi ha hotels d'insectes?

Els nostres alumnes us desvetllen la resposta. Un dels projectes durant aquest trimestre ha estat l'estudi dels enemics naturals i de la importància dels pol·linitzadors als ecosistemes. Un dels aspectes què han treballat en relació a aquest tema ha estat com afavorir la presència d'insectes al nostre hort i una forma pràctica i senzilla és convidar-los, és a dir, proporcionar algun element que els atregui i faciliti la seva estada. I què us ve al cap? Idò sí, un hotel. Un hotel d'insectes!


El projecte s'inicià amb una recerca d'informació sobre aquest tipus d'elements, descobrint que es tracta d'un objecte que habitualment funciona com un espai substitutiu als arbres morts o arbres amb grans cavitats, d'aquí que serveixin de refugi per als insectes. Però a més a més, ajuden a preservar i augmentar la biodiversitat i la fauna auxiliar, motiu pel qual són un benefici per als propis insectes al mateix temps que la seva presència contribueix en la pol·linització i a mantenir les plagues a retxa.

Pot tenir diverses formes, dimensions i estar constituït per una gran varietat de materials. Cada alumne ha pogut fer el seu propi disseny, en aquest cas, fent ús de material reciclat i reutilitzat. 


A partir del croquis es va fer un inventari de materials i la planificació de les operacions pertinents fins aconseguir el producte final. Posteriorment, els hotels s'instal·laren a diverses zones verdes del centre i ara llueixen com un element més, afavorint al mateix temps la presència d'insectes.



Els heu vist repartits per l'IES?

No hay comentarios:

Publicar un comentario