martes, 16 de abril de 2019

Agrària a la Jornada de Portes Obertes de l'IES Felanitx!

La Jornada de Portes Obertes de l'IES Felanitx dels passats 11 i 12 d'abril comptà amb la participació del departament d'Agrària. Els estands d'activitats d'agrària i d'indústries alimentàries oferiren diferents activitats pròpies de l'oferta formativa què s'està impartint actualment: 
-Formació professional bàsica d'Agrojardineria i Composicions Florals.
-FP Grau Mitjà en Jardineria i Floristeria.
-FP Grau Superior en Paisatgisme i Medi Rural.
-FP Dual Grau Superior en Vitivinicultura.

Així doncs, tots els visitants què s'acostaren a l'estand de la família professional d'agrària tengueren la oportunitat de dur a terme el repicat de menta, plantar un esqueix de romaní, confeccionar un ram de trau i grimpar pel pi més alt del centre. Durant la realització de les diferents activitats, els nostres alumnes pogueren explicar diferents aspectes relacionats amb la reproducció asexual de les plantes, el paper de les fitohormones, els elements propis d'una petita composició floral i la importància de la seguretat en el treball.






D'altra banda, els alumnes de vitivinicultura reptaren als assistents a saber quins coneixements tenien sobre el vi i la vinya en un "SI/No Vitivinícola". Als visitants se'ls llençava un conjunt de preguntes relacionades amb el vi i la vinya i els assistents havien de respondre a les preguntes amb un "SI" o un "NO". Posteriorment, tenien la oportunitat de comprovar el perquè de cada resposta de forma experimental. Així, es varen dur a terme diferents pràctiques de percepció olfactiva i auditiva, observació de microorganismes, observació de cristalls d'àcid tartàric, decoloracions de vi i observació del plor de la vinya.





Durant els dos dies de la Jornada de Portes Obertes els alumnes varen rebre molts visitants i també varen atendre totes aquelles qüestions no sols relacionades amb les activitats proposades, sinó també en relació als estudis, la seva planificació, les sortides professionals dels diferents títols i més curiositats, moltes d'elles relacionades amb "com és una classe d'FP?".

Comentar també que entre els visitants què passaren pels diferents estands de la mostra es trobà la Directora General de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria Francisca Alorda, la qual s'interessà per la tasca dels alumnes de la família agrària així com també pels alumnes de vitivinicultura, els quals han començat ja la seva etapa de formació en empresa.

Des del departament d'Agrària, agraïm l'assistència a tots els joves què ens visitaren interessant-se per la nostra tasca i els convidam a què visitin les nostres xarxes socials ja que de ben segur es veuran en alguna foto duent a terme alguna de les activitats comentades:


No hay comentarios:

Publicar un comentario