miércoles, 30 de enero de 2019

LA NOSTRA VINYA

Aquest mes passat, el grup de l’FP superior de vitivinicultura va començar a preparar el sòl per a plantar a dues terres, una de l’IES Felanitx que es troba a la part més propera a la rotonda de l’institut en forma de triangle, i l'altre cedida per part de l’Ajuntament de Felanitx que es troba a l’altre extrem de l’IES Felanitx. 


S'inicià el procés amb una presa de mostres que va consistir en dividir les dues terres en dues parts cada una, d’on es va extreure terra de tres punts diferents i de diferent profunditat, per poder empaquetar aquestes mostres i enviar-les a analitzar a l’Institut de Recerca i Formació Agrària i Pesquera (IRFAP). Aquestes analítiques de sòls ens indiquen les característiques químiques, físiques i biològiques de les mostra i recomanen quin tipus de suplements nutritius són necessaris per fer més apte el sòl en el que treballem.

Abans de conèixer quin tipus de varietat de vinificació plantarem, hem començat a preparar el sòl, primerament passant la desbrossadora per el terreny de l’Ajuntament, ja que hi havia massa herba i no es podia llaurar. Seguidament varem llaurar amb el tractor els dos terrenys. Una vegada desbrossat el terreny, hem a passar l’arada amb el tractor per plantar "favó". Abans de que floreixi, el triturarem i l'incorporarem al sòl per tal d'augmentar el seu contingut de matèria orgànica, fet que millorarà les seves aptituds agronòmiques.

Esperem poder sembrar aviat les vinyes i poder continuar amb aquest projecte que amb tanta il·lusió hem començat els estudiants d’aquest grau, perquè serveixi a futures generacions i
que a l’hora d’aprendre puguin tenir una vinya pròpia.
















No hay comentarios:

Publicar un comentario