lunes, 5 de noviembre de 2018

Es pot escoltar el vi?



A principis del mes d'octubre, els alumnes de Formació Professional de Grau Superior de Viticultura tingueren l'oportunitat de visitar les instal·lacions d'Armero i Adrover viticultors. Una empresa felanitxera dedicada a l'elaboració i criança de vins on en cada racó es pot veure la professionalitat i sentiment que posen els seus treballadors en cada una de les tasques que duen a terme.

La visita consistí en un recorregut per cada una de les etapes que formen el procés complet d'elaboració del vi de la mà de na Xisca i en Luís, des de la recol·lecció del fruit fins que el vi és embotellat. Els alumnes varen poder veure i comparar diferents tipus de maquinària: cintes transportadores, taules de selecció, desrapadores, premses, bombes, flotadors, embotelladora, etiquetadora... i al mateix temps exploraren per les instal·lacions, on observaren diferents tipus de dipòsits, sistemes de refrigeració, sales de criança i fins i tot tingueren l'oportunitat de participar en les operacions de remuntat de varis dipòsits de vi negre.



A més a més, també realitzaren determinacions de rutina de seguiment de fermentacions en vins blancs on aprengueren que un most en fermentació no sols es pot beure i observar, sinó que també escoltar.

Els alumnes varen poder veure de primera mà com la modernitat i la tradició es poden mesclar posant de manifest el resultat al camp i a les tècniques enològiques. I en relació amb aquest fet, prengueren consciència de la importància de dur a terme controls interns en cada un dels processos de la cadena de producció. Per aquest motiu, també visitaren el laboratori de l'empresa on na Xisca explicà quines eren les tasques de rutina que es realitzen en un laboratori enològic, quin era l'instrumental i equipament bàsic i la seva utilitat en el procés de vinificació.


Després de la visita, els alumnes coincidiren que una de les coses que els havia cridat més l'atenció era la forma en què es duia a terme la part final d'elaboració del vi escumós i també la utilització de dipòsits de formigó, posant de manifest que s'estan recuperant tècniques tradicionals en temps moderns.

Des de l'IES Felanitx agraïm a na Xisca i en Luís el temps que ens varen dedicar i esperam poder visitar-los més endavant per seguir aprenent de la seva tasca.


No hay comentarios:

Publicar un comentario