lunes, 26 de febrero de 2018

Agromart, empresa de joves emprenedors

Divendres passat Agromart ens va obrir les portes. Vam disfrutar d'una sortida on ens varen mostrar moltes instal·lacions. 


Per començar vàrem veure la botiga i les càmeres frigorífiques, d'on vam aprendre la importància de tenir moltes referències en una botiga per tal de satisfer a tots els clients i els avantatges de contactar directament amb productors per tal de comercialitzar els seus productes. 

hivernacle multicapella
hivernacle de tipus parral
Després vam veure dos tipus d'hivernacles diferents, un de multicapella i un de tipus parral. En tots dos ja creixien les meloneres de la varietat eriçó, encoixinades amb plàstic negre i tapades amb teles tèrmiques per evitar les gelades de l'hivern, que està sent dur. 


Mentre estan tapades van creixent, el problema és que no hi poden accedir les abelles a pol·linitzar les flors i el quallat dels fruits no es fa com toca. A veure si arriba la primavera i poden començar a créixer els melons, que tan ben cuidats seran mel!


En Rafel ens va contestar totes les preguntes que li varem fer: característiques dels hivernacles, preparació del sòl, plagues i malalties, tractaments, reg, fertirrigació, varietats que planten...


Ara ja en sabem un poc més, d'aquesta jove empresa formada per quatre emprenedors de Porreres i del secret del seu èxit.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario