Els alumnes del projecte “De la terra a la copa: feim vi!” han visitat el CIFP Juníper Serra per conèixer diferents aspectes i curiositats en relació a tot allò que envolta el tast i servei en sala de vi.
Els alumnes han començat la jornada coneixent les diferents instal·lacions del centre i posteriorment han passat a l’acció! En primer lloc han posat a prova el sentit de l’olfacte i la seva memòria sensorial a l’aula de tast. A cegues, han anat detectant diferents aromes que es poden trobar al vi. Alguns d’ells els han pogut identificar tot d’una, com ha estat el cas de l’aroma a plàtan o rosa. D’altres però, no ha estat tan senzill ja que una de les frases més repetides ha estat «em recorda a alguna cosa però no sé ben bé a què.»
Una vegada treballat l’olfacte, els alumnes han passat a l’aula-cafeteria per conèixer i experimentar de la mà de Joan Miquel Marroig. Allà s’ha explicat quin és el paper de les papil·les gustatives, els diferents sabors que es poden detectar i la importància de l’olfacte en relació a la detecció de sabors. D’acord amb això, els alumnes han pogut tastar diferents solucions per ser conscients d’allò que percep en major mesura cada zona de la seva llengua.
Marroig també ha explicat quins tipus de copa es diferencien en servei així com el seu ús més habitual. També s’ha fet un repàs sobre la diferència entre una fermentació oxidativa i reductiva, per l’efecte de l’oxigen sobre el vi ja embotellat i per allò que implica fer una decantació de vi per servir a taula. A més, s’han destacat i posat en pràctica els aspectes més importants a l’hora de tastar un vi negre i finalment els alumnes han pogut veure una demostració de Sabrage.
L’IES Felanitx vol agrair a Joana Cerdà i a Joan Miquel Marroig el temps dedicat als nostres alumnes!
No hay comentarios:
Publicar un comentario