lunes, 12 de junio de 2017

El passadís d'Agràries durant el curs

A principis del mes de maig els alumnes de Formació Professional Bàsica de segon curs finalitzaren la fase d'aprenentatge a l'IES Felanitx i començaren l'etapa formativa a centres de treball.
Al llarg de la seva estada a l'institut varen dur a terme diferents projectes que us hem anat presentant, com per exemple el condicionament i adequació de l'umbracle, projectes d'aparadorisme al centre de Felanitx, intervenció en tasques intermodulars o participació en la festivitat de Sant Jordi celebrada a l'IES Felanitx entre altres.
A més a més, aquest grup-classe va disposar durant tot el curs d'una zona assignada a l'edifici d'activitats agràries on varen ser els responsables del disseny i muntatge decoratiu seguint tres temàtiques que us mostram a continuació.


🍁 Tardor  ____________________________________________
Durant les primeres setmanes de curs, els alumnes començaren a introduir-se en el món del disseny assimilant conceptes en relació a harmonies cromàtiques, ús de diferents textures i volums, disponibilitat de matèries primeres en funció de l'època de l'any... i també, dugueren a terme un petit estudi de l'espai disponible per a la seva tasca: incidència lumínica, humitat i temperatura ambiental, accessos, parets, portes. D'aquests primers dies de treball sorgí un disseny senzill. Fent ús de materials naturals, coloracions de tardor i elements que requerien poc treball manual els alumnes muntaren la seva primera decoració formada per unes garlandes a disposar a les parets del passadís acompanyant unes estructures a mode d'estenedor asimètric situades a les parts superiors dels accessos al passadís.




🎄 Nadal _____________________________________________
Cap al mes de desembre, l'aspecte del passadís canvià. En motiu de la campanya nadalenca, els alumnes començaren a treballar en un nou disseny. En aquest cas, introduïren en la decoració treballs manuals una mica més complexos ja que el seu disseny va incloure la confecció d'elements decoratius amb cartolines (estrelles 3D), agrupaments d'elements (flor seca de Lotus sp), enfilferrat i pintat de material sec (pinyes) i confecció de llaços simples.
Els diferents elements quedaren harmonitzats gràcies a les coloracions blanquinoses i platejades emprades, a més d'aportar un toc de color festiu i càlid gràcies a la tela emprada als llaços. La part superior dels accessos constí en fer ús d'elements estructurals lineals amb Salix blanquejat als qual se li fixaren elements decoratius amb silicona calenta. D'altra banda, les parets laterals quedaren decorades amb unes agrupacions de pinyes que aportaven moviment gràcies a la seva subjecció amb cintes reunides a un sol punt de fixació per un llaç.


🌺 Primavera _________________________________________
Començat el nou any, els alumnes es centraren en una decoració primaveral ja que seria la darrera que durien a terme i volien treballar amb molts colors alegres i frescs, textures noves aportades amb matèries primeres que mai havien emprat i féren ús de material vegetal, tant artificial com natural. Aquest darrer fet afegí un grau de dificultat a aquest darrer projecte ja que havien de seleccionar espècies que es poguessin mantenir amb les condicions que es donen al passadís i a més a més, el seu manteniment no podia ser molt laboriós ja que ho havien de compaginar amb la resta de classes. Per aquest motiu es decidiren per fer ús de Tradescantia pallida i Chlorophytum comosum. La presència de material vegetal fresc es va complementar amb material vegetal artificial, el qual aportà una gran varietat de color juntament amb una de les noves textures emprades: la ràfia. A més, s'introduí un nou material, el metall. Aquest present tant als cossiols col·locats a les parets com a les gàbies penjants.


Què en trobau de l'evolució de la seva tasca?

No hay comentarios:

Publicar un comentario