viernes, 9 de diciembre de 2016

Dijous bo

El mes de novembre es presenta amb una cita ineludible pels professionals que es dediquen a la pagesia i al món rural en general: és el Dijous bo.

Per això, el passat 17 de novembre, vàrem visitar l'anomenada "fira de les fires".

El nostre objectiu era observar en detall com els firaires havien decorat la seva paradeta per tal de mostrar la millor imatge del seu negoci i atreure la clientela. A més a més, des del mòdul professional d'Establiments de floristeria, les vam analitzar per cercar-ne possibles millores en la manera en què estaven arranjades.




Entre d'altres vàrem veure:
  • garlandes de capells de palla a la plaça de l'Ajuntament i carrers dels voltants,
  • arranjaments florals,
  • banderes i banderoles publicitàries,
  • escultures de pedra,
  • acolorides miloques,

  • globus a l'entrada d'alguna tanda (molt a l'estil americà),
  • senzills farcells de branques d'olivera (en les paradetes on servien menjars),
  • gespa artificial,
  • lamparetes fetes amb paper reciclat
  • i, fins i tot, alguns dels venedors anaven vestits de pagesos (més o menys).
No es notava que el gremi de floristes hagués intervingut en la decoració perquè pràcticament tots els arranjaments eren molt bàsics. Els venedors van arreglar la seva decoració, amb més o menys encert, amb els recursos que tenien a mà. Es valora positivament la no utilització de productes d'origen animal; cada vegada som més els consumidors respectuosos amb la vida animal.
Creim que l'Ajuntament d'Inca podria tenir un poc més d'iniciativa a l'hora de decorar els carrers (apart dels capells de palla que eren ben encertats) i de donar més informació sobre la localització de les parades (apart de tota la informació disponible en línia). No tenim en compte en aquest anàlisi de la decoració altres actes celebrats en el marc del Dijous Bo i del Dimecres Bo.

Sabem que enguany s'han batut rècords i que els resultats comercials i socials de la Fira d'enguany han estat millors que en anys anteriors; tot i que encara queda millorar la permanència dels comerços i altres empreses locals que siguin presents a la comarca del Raiguer al llarg de tot l'any. La participació dels establiments de floristeria en la decoració dels carrers de la fira podria contribuir, encara més, a millorar la bona imatge del Dijous Bo.


Alumnes del mòdul professional d'Establiments de floristeria (2n del CFGM de Jardineria i floristeria).

No hay comentarios:

Publicar un comentario