lunes, 21 de noviembre de 2016

Balearskills 2016


Avui dilluns 21 i demà dia 22 de novembre, dos alumnes de la família professional agrària estan participant en la primera edició de les Balearskills en jardineria paisatgística.

Què són les Balearskills? Es tracta d'una competició on participen alumnes de formació professional, tant de grau mitjà com de grau superior, de diferents especialitats mostrant les seves habilitats pràctiques. Hi participen alumnes de diferents centres a nivell de comunitat i els guanyadors són els encarregats de representar a les Illes Balears al campionat que tendrà lloc a Madrid entre febrer i maig de l'any següent. A més a més, els guanyadors a nivell nacional tenen l'oportunitat de participar en les competicions internacionals seguint la mateixa línia.

Aquest tipus de competició persegueix promocionar, potenciar i difondre l'activitat de diferents especialitats de formació professional a nivell d'alumnat, professorat i empreses del sector. Així doncs, és una via per reconèixer i estimular la feina tant del professorat i alumnat als centres educatius, com també la recerca de noves empreses que vulguin col·laborar en aquest àmbit.

En relació a les  Balearskills en jardineria paisatgista, els alumnes han de mostrar les seves habilitats en la implantació d'una zona enjardinada a partir d'un disseny facilitat, on han de treballar col·locant diferents tipus de paviments, parets i contencions, construccions de fusta i elements vegetals. A part de l'IES Felanitx, la convocatòria també consta de la participació del CIFP Joan Taix i l'IES Josep Sureda i Blanes -centre on tenen lloc les proves pràctiques d'aquesta modalitat- i del patrocini de Llavors Can Juanito i Leroy Merlin.
 Llorenç, alumne de Segon curs de Grau Mitjà en Jardineria i Floristeria de l'IES Felanitx treballant 
en la instal·lació d'un entarimat de fusta.
Jordi, alumne de Primer curs de Grau Superior en Paisatgisme i Medi Rural de L'IES Felanitx acabant 
un tancament de marès.


Les Balearskills 2016 comencen avui i finalitzen el proper divendres amb la participació d'alumnes del nostre centre no sols en la modalitat de jardineria paisatgística, sinó també en instal·lacions elèctriques. En aquest cas, l'IES Felanitx ha estat guanyador durant 5 edicions i esperam que enguany poguem sumar no sols la seva victòria, sinó també la de la nostra modalitat!

Per a més informació de quins dies tenen lloc les diferents proves pràctiques poden consultar el CALENDARIDE LA COMPETICIÓ BALEARSKILLS 2016

No hay comentarios:

Publicar un comentario