lunes, 21 de diciembre de 2015

ASSECAT DE TARONGES

Quan es fan arranjaments amb flors o fruites naturals, un dels majors inconvenients és la seva durada. Des de fa molt de temps, s'ha intentat allargar la seva vida mitjançant l'assecat, o la utilització de material artificial.
Per assecar-les es poden utilitzar diferents tècniques:
  • Assecat a l'aire lliure o en cambres: Depenent del material a assecar es posa penjat o sobre superfícies planes. En el cas de les hortènsies i protees per a què s'assequin correctament s'han de posar les tiges amb aigua.
  • Liofilització: Consisteix en deshidratar el material per sublimació al buit. En aquest mètode s'obté un material d'alta qualitat, però també és molt car.
  • Assecat per forn i microones: disminueixen el temps d'assecat però si la temperatura és molt alta o està molt de temps dins del microones el material perd el seu color natural.
  • Utilització de productes dessecants com el gel de sílice. Aquesta tècnica s'utilitza quan les flors són molt delicades.

Aquí explicarem la tècnica d'assecat de taronges en forn, és un material que va molt be per usar en diferents tipus de decoracions.

Els passos a seguir són:
 
          1. Tallar les taronges segons la forma que desitgem: rodanxes, tires de la clovella, senceres amb talls.....

Clovella de taronja tallada a tires i enrevoltades

Taronja amb tall verticals
          2. Posar una estona amb suc de llimona i sal, per eliminar el sucre i que no perdi el color natural. Desprès traure i assecar amb tovallons de paper
          3. Posar dins del forn a una temperatura baixa, perquè quan la temperatura és més alta perd el color original i torna marró. El temps dependrà de la temperatura i de la gruixada de les rodanxes
Taronja amb tallades
Rodanxes de taronja
          4. Una vegada seca s'ha de tractar amb un producte per donar-li una capa que sigui aïllant i dure molt més. Nosaltres hem utilitzat laca.
          5. Utilitzar en diferents arranjaments.

Arranjament fet per alumnes de 2n de CFGM de Jardineria i Floristeria



 
Arranjament fet per alumnes de 2n de CFGM de Jardineria i Floristeria



Arbre de Nadal fet pels alumnes de 2n de CFGM de Jardineria i Floristeria

* Ha participat l'alumne Ramon Torres Casasnoves de 2n de FPB d'Agrojardineria i Floristeria







 

No hay comentarios:

Publicar un comentario