viernes, 30 de mayo de 2014

Visita tècnica als jardins d'Alfàbia (Bunyola) El que més m'agrada...


La visita de l'alumnat de Jardineria i floristeria i Paisatgisme i medi rural visita els jardins d'Alfàbia per a conèixer la història del lloc (amb origen en el temps dels àrabs i amb successives reformes), identificar els exemplars vegetals disposats en el jardí històric i conèixer com es maneja la finca i la gestió de les visites. Ubicada al peu de la Serra, aquesta antiga possessió deixa obert al públic la casa senyorial, altres edificacions i varis sectors de jardins i espai agrícola. A primera hora d'un matí de maig s'hi respirava un ambient molt tranquil i una vegetació esponerosa.

Es recullen aquí algunes impressions de l'alumnat després de visitar i analitzar la possessió:
  • Jo destacaria l'olor de roses que acompanya gairebé tota la visita”.
  • Han aconseguit una molt bona integració dels diferents estils històrics amb l'entorn de la Serra de Tramuntana”.
  • El meu lloc preferit seria el racó amb pèrgola de cúpula ben atapeïda de bignònia que aporta una ombra agradable”
  • El petit jardí paisatgista és interessant per tenir el llac rodejat de diferents tipus de palmeres entre grans garballons”.
  • Trob que la zona millor aconseguida és l'escala d'estil àrab (reconstrucció del segle XIX) prop de l'entrada perquè s'hi aprofita molt bé l'aigua: unes canaletes voregen el pas i als costats hi ha plantats una sèrie de quadres de vegetació retallada. Dalt de les escales, unes figures de lleons “guarden” una senzilla font i l'aljub amb finestra que reflexa els costers de la Serra sobre la superfície de l'aigua”.
  • Es pot gaudir de l'esperit romàntic “jugant” amb el passeig de les hidres (no n'hi ha cap d'igual). Al final del passeig es troba un mirador, amb una taula de pedra amb brollador, que mostra la zona primitiva de la finca amb marges i canals”.
  • També és interessant veure les peculiars sales de la casa, especialment la biblioteca”.
  • Consider que el més interessant és la disposició de les diferents zones dels jardins que rodejant la casa fan dirigir la mirada cap a escenes ben composades”.
En espècies, l'alumnat destaca: Aesculus, Chamaerops, Cedrus, Podranea, Pinus canariensis i Wisteria.
Tot i que consideren l'entrada una mica cara i algunes pasteres estan buides, tots recomanen la visita als interessats en conèixer la història, apreciar la bellesa del lloc i aprendre sobre estils de jardineria.

No hay comentarios:

Publicar un comentario